Hasiči Plzeňského kraje převzali nová auta i protichemické obleky

Ve čtvrtek 27. srpna se na požární stanici Košutka uskutečnilo slavnostní předání techniky, technologií a prostředků pořízených v uplynulých dvou letech.

Cílená propagace v Plzni

Techniku získali v rámci speciálního projektu se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu. 

Operace Efektivní zásah je souborem 13 projektů HZS krajů a 1 projektu Záchranného útvaru HZS ČR. Cílem projektů operace Efektivní zásah je zvýšení kvality zásahů a to jak ve směru na zvýšení efektivity zásahu, tak i zlepšení podmínek pro hasiče.

V Integrovaném operačním programu bylo na všechny projekty operace Efektivní zásah vyčleněno 255 milionů korun, z 85 % byly spolufinancovány ze strukturálních fondů Evropské unie, zbylých 15% ze státního rozpočtu. 

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje získal díky tomuto projektu operace Efektivní zásah novou techniku a další prostředky za bezmála 16,5 milionu korun.

Konkrétně se jedná o:


šest velitelských automobilů, které zvýší mobilitu velitele zásahu při řízení v terénu; čtyři dopravní automobily na přepravu hasičů i civilních osob při záchranných pracích; automobilový žebřík AZ30; 11 protichemických oděvů; souprava pro kalibraci detekční techniky; infračervené spektrometry – jeden mobilní a jeden laboratorní; pračka a sušič na zásahové oděvy; 5 termokamer; prostředky na statické zabezpečení pro zvýšení kvality záchranných prací při záchraně osob ze zřícených a narušených budov; a 3 těžké vyprošťovací sady na dopravní nehody.




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.08.2015 06:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka