Hejtman ocenil medailisty letní dětské olympiády

Hejtman Josef Bernard se ve společenském sále SOU elektrotechnického Plzeň setkal s úspěšnými sportovci Letní olympiády dětí a mládeže 2017, aby jim poděkoval za reprezentaci kraje. Předal jim děkovné listy a poukázky na odběr sportovního zboží.

Jarní servisní akce AUTO CB

Poděkování mladým sportovcům a předání děkovných listů a poukázek na zboží v hodnotě 600 – 1000 Kč se zúčastnili Jiří Struček, předseda výboru pro podporu cestovního ruchu, sportu a mládeže, a Jaroslav Šobr, předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Společně s hejtmanem také poděkovali trenérům úspěšných sportovců.

„Jsme pyšní na to, že tito talentovaní sportovci skvěle reprezentovali kraj, a proto pracujeme na tom, aby se změnil systém podpory mládežnického sportu. Velice se nám osvědčily sportovní akademie a i nadále půjdeme touto cestou podpory mladých sportovců,“ uvedl hejtman Josef Bernard.

Letní olympiáda dětí a mládeže 2017, která se uskutečnila v Jihomoravském kraji, byla pro Plzeňský kraj historicky velmi úspěšná. Plzeňská výprava získala celkem 27 zlatých, 17 stříbrných a 15 bronzových medailí, na počet medailí obsadil Plzeňský kraj 3. místo, podle celkového bodového hodnocení pak 5. místo.

Nejúspěšnějším medailistou se stal cyklista Matyáš Fiala, který získal celkem 5 medailí – 4 zlaté a 1 bronzovou. Také plavec Martin Fait přivezl sbírku cenných kovů, a to celkem 6. Zlaté medaile získal Martin 3, 2 stříbrné a 1 bronzovou. V kolektivních sportech byli úspěšní basketbalisté, kteří získali bronz.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka