Hlavní tah Plzeň - Klatovy zablokovalo uhlí vysypané z kamionu

V úterý 1. srpna 2017 pár minut před osmou hodinou ráno vyhlásilo operační středisko poplach hasičům na stanicích v Přešticích a v Plzni na Košutce kvůli dopravní nehodě osobního auta s nákladním.

Cílená propagace v Plzni

Stala se na hlavním tahu Plzeň – Klatovy u odbočky na Dolní Lukavici.

Osobní auto skončilo v příkopu, nákladní auto Avie se na něj převrhlo a z nákladového prostoru se vysypalo na silnici uhlí.

Obě vozidla byla obsazena řidičem a spolujezdkyní. Hasiči nejprve vyprostili dvě osoby z nákladního auta. K zaklíněnému řidiči osobního auta se hasiči dostali až poté, co nákladní vůz pomocí navijáku těžké techniky převrátili na kola. Spolujezdkyně se dostala z kabiny sama oknem ještě před příjezdem záchranných složek. Hasiči pomohli záchranářům při ošetření zraněných. Záchranka odvezla všechny čtyři do nemocnice na vyšetření.

Hasiči asistovali odtahovým službám při nakládání havarovaných vozidel. Společně s SÚS uklidili ze silnice vysypané uhlí a trosky aut.

Nehoda uzavřela silnici v obou směrech a v místě se okamžitě začaly tvořit dlouhé kolony. Poté, co odjely sanitky se zraněnými, byla doprava puštěna kyvadlově jedním jízdním pruhem. Provoz byl plně obnoven až po ukončeném policejním šetření.

foto: hzs pk

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka