Jak vypadá architektura v regionech? Pěstuj prostor zahajuje přednáškový cyklus

Pro letošní jaro připravil spolek Pěstuj prostor třídílnou sérii autorských přednášek a navazujících diskusí s představiteli ateliérů působících v českých regionech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zatímco jeden z dvojice bude vždy zastupovat ateliér činný (také) v Plzeňském kraji, druhý představí působení svého studia v některém z dalších tuzemských regionů. Úvodní díl cyklu Architektura dnes: práce v regionech se uskuteční ve středu 27. března 2024 od 18 hodin v kulturním prostoru DEPO2015 v Plzni.

Jaký charakter má současná architektura v regionech? Co obnáší výkon profese mimo tradiční centra tuzemské scény? Jak náročné je vytvářet zde kvalitní realizace? A jak regionální kořeny tvůrců ovlivňují práci pražských ateliérů? Na tyto a další otázky budou při představování svého působení – v symbolickém dialogu dvou přístupů – hledat odpovědi architekti Lukáš Blažek z Ječmen studia a Vojtěch Kaas a Jan Kalivoda z kanceláře Progres architekti. 

Ječmen studio je pevně spjato s Olomoucí, kde se Lukáš Blažek narodil. Snaha jeho a jeho ženy Evy, spoluzakladatelky ateliéru, působit ve veřejném prostoru přivedla oba architekty k založení příležitostné kavárny v garáži na jejich zahradě – na téže adrese, kde sídlí i jejich ateliér. Progres architekti si vztah s místy kolem Staňkova, rodiště Vojtěcha Kaase, pěstují z Prahy. Na západě Čech se dnes nicméně nachází téměř polovina jejich realizací.

Vstupné na akci činí 60 Kč. Vstupenky budou k dispozici na místě a v předprodeji na plzenskavstupenka.cz a GoOut.cz. 

FB událost: bit.ly/archiregion1

Další díl série Architektura dnes: práce v regionech, připravované s podporou Ministerstva kultury ČR, města Plzně a Nadace české architektury, se uskuteční ve středu 10. dubna od 18 hodin. Představí se v něm Jitka Ressová ze zlínského studia ellement architects a Eva Šarochová s Václavem Matějkou z ateliéru Projektor architekt

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka