Jazz bez hranic 2016 v pondělí začíná. A hned lahůdkou

JAZZ BEZ HRANIC se od svého jedenáctého ročníku mění. Namísto známého podzimního festivalu soustředěného do několika zpravidla říjnových a listopadových týdnů má od letošního roku podobu celoroční jazzové mise v Plzni a západních Čechách s přesahem do východního Bavorska.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jeho první akce proběhnou v nejbližších dnech a opět přivezou jazz v mnoha podobách a ověnčený nejednou prestižní cenou.

Počátkem dubna přiváží JAZZ BEZ HRANIC do Plzně výraznou osobnost zahraniční hudební scény: zpěváka, multiinstrumentalistu a producenta pozoruhodných projektů Tima Mitchella. Plzeň je jeho první českou zastávkou na velkém Hell Blues Tour, které jede v doprovodu dalších skvělých jazzmannů: Pascala Dumonta, Arnauda Lesniczeka a Nicolase Zdankiewiecze. V Buena Vista Clubu s nimi 4. dubna zahraje plzeňský Five River Blues Band.

Osmého května Plzeň uvidí a uslyší nejlepšího německého vibrafonistu Wolfganga Lackerschmida. Toho vždy fascinovaly brazilské rytmy a brazilský styl prezentace téhle hudby. Dal se tedy dohromady se slavnými Brazilci, s pianistou Hélio Alvesem, kontrabasistou Nilsonem Mattou a bubeníkem Dudukou Da Fonesca, a vyrazil s nimi na světové turné. Po boku těchto muzikantů, kteří se mohou pochlubit nejednou nominací na cenu Grammy, se v Česku představí na své jediné zastávce, v Měšťanské besedě v Plzni. V první části večera zahraje plzeňské Ivan Audes Trio.

 JAZZ BEZ HRANIC přichystal také novinku pro všechny, jimž se líbí swingové tance, jmenovitě lindy hop a charleston: otevírá pravidelné kursy pro úplné začátečníky. Budou probíhat každý čtvrtek od 17 hodin v restauraci hotelu Continental a povedou je tanečníci TK Black & Wait Markéta Čekanová a Jiří Bránský. Ti tvrdí, že swing není jen tanec, ale celkový postoj k životu. První lekce se koná 7. dubna. 

 Další letošní novinku zažije Plzeň 18. května: v 19:30 h se v kavárně Inkognito, Music klubu Kalikovák, Staré sladovně a Zach's Pubu poprvé roztočí Vokální kolotoč. Během dvou hodin na každém z těchto míst vystoupí čtyři vokální skupiny: Hlasoplet, Kriskroskvintet, Singtet a Tutti voci, a to s dvacetiminutovým programem, který je speciálně připraven pouze pro tuto příležitost.

 JAZZ BEZ HRANIC se také zapojí do připravovaného prvního ročníku Plzeňských dvorků. Na dvoře Filozofické fakulty nabídne swing v podání Zhirawski Memory Bandu a výuku swingových tanců. Vedle toho zve na pravidelné jam session v Andělu a na pořady Jazz clubu.


program jarní části

4. 4., 19:30, Buena Vista Club, Plzeň:

Five River Blues Band (cz)

Tim Mitchell Band (us)

Hell Blues Tour hvězdy americké blues rockové scény


5. 4., 20:00, Anděl Music Bar, Plzeň:

Jazz & beyond, hosté: Štěpán Janoušek - trb, voc, Miloš Klápště - bass, Marek Urbánek - drums

Jamsession pro mladé jazzmany


13. 4., 19:00, Amigos Music Bar, Plzeň:

Plzeňský jazz club    

Československá scéna tradičního jazzu 


8. 5., 19:30, Malý sál, Měšťanská beseda, Plzeň:

Ivan Audes Trio

Wofgang Lackerschmid (de) & The Brasilian Trio (br)

Vynikající německý vibrafonista v doprovodu Grammy nominovaného tria


11. 5., 19:00, Amigos Music Bar, Plzeň:

Plzeňský jazz club

Slavní saxofonisté


18. 5., od 19:00, Zach’s Pub, Kalikovák, Inkognito, Stará sladovna

Kolotoč: Hlasoplet, Tutti Voci, Singtet, Kriskroskvintet

Putování a cappella vokalistů po plzeňských hospodách


7. 6., 20:00, Anděl Music Bar, Plzeň:

Jazz & beyond, hosté: 

Jamsession pro mladé jazzmany



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.04.2016 10:32



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka