Kouzlo Vánoc završilo osmý rok projektu Díky dětem

V pondělí 11. prosince 2023 se v plzeňském Parkhotelu konala tradiční akce Kouzlo Vánoc, která je od roku 2018 spojena s projektem Díky dětem. Ten pomáhá plzeňským dětem, které jsou sociálně nebo zdravotně znevýhodněné.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Kouzlo Vánoc pořádá Storm Ballet od roku 2013. Velmi nás těší propojení s Nadací 700 let města Plzně, která je garantem veřejné sbírky projektu Díky dětem. Vždy na konci večera je představena částka, kterou se během roku podaří získat od stovek drobných či větších dárců a z akcí, které jsou pořádány ve prospěch projektu. Kromě velkých akcí jako je právě Kouzlo Vánoc, Tuta krásná kultura nebo nově Benefiční extraligové utkání TALENTU PLZEŇ HANDBALL, který proběhne v neděli 17. prosince v 18:00 v Městské sportovní hale, přispívají také samotné děti svými koncerty, bazárky, sportovními utkáními a dalšími aktivitami. To je hlavním smyslem projektu,“ říká Petra Šeda Neprašová, iniciátorka projektu a předsedkyně spolku Storm Ballet. „Konečná částka je vždy velkým překvapením a těší nás, že je rok od roku vyšší. Za rok 2023 se podařilo získat neuvěřitelných 610.000,- Kč,“ doplňuje.
   

  Veškeré prostředky, které budou na transparentní účet 280 13 16725/2010 připsány po této akci budu započítány již do roku 2024.
 „Atmosféra byla jako vždy opravdu kouzelná. Stalo se již tradicí, že lidé mohou přispět i během večera, což udělali. Do konce večera mohli moderátoři Veronika Farářová a Ondřej Vodný potěšit přítomné částkou cca 42.000,- Kč, která se za několik minut objevila na transparentním účtu. Do druhého dne se navýšila na celkových 58.181,- Kč. Po sečtení oficiální sbírkové kasičky z akce bylo na účet vloženo dalších 49.131,- Kč,“ říká Alena Kozáková, výkonná ředitelka Nadace 700 let města Plzně.  „Přáli bychom dětem a rodičům, kterým pomáháme, aby si každý z nich o Vánocích mohl rozbalit balíček, ve kterém by bylo to, co si opravdu z celého srdce přejí. Mnohá jejich přání známe a víme, že splnit je nedokážeme, ale také víme, že každá pomoc je důležitá a rodinám dává velkou naději na zlepšení života jejich dětí a tím i celé rodiny. A naděje také neodmyslitelně k Vánocům patří. Všichni, kdo podporují projekt Díky dětem, dávají naději po celý rok a každá koruna, kterou se rozhodnete věnovat, tuto naději mění na potřebnou pomoc,“ uzavírá.

Od roku 2018 v Plzni také funguje pěvecký sbor Jéčko pod vedením Jaro Smejkala. Sbor se druhým rokem také podílí na pořádání Kouzla Vánoc a díky jeho aktivitám projekt Díky dětem získal nemalé prostředky. „Kouzlo Vánoc je krásnou připomínkou, že lidskost a solidarita ještě nevymizely. Společnými silami pomáháme těm nejzranitelnějším a pojítkem je něco magického – hudba, tanec, zpěv. Nemysleme jen na osudy své a nečekejme, že druzí pomůžou za nás. Pomozme, když můžeme. Stojí to za to za to! Přeji všem krásné Vánoce, hlavně kopu zdraví zdraví a rozdávejte radost!“ To uvedl Jaro Smejkal v programu večera.

Během večera, který se konal pod záštitou primátora města Plzně Romana Zarzyckého se v programu představilo na 150 dětí a tradičně jej uzavřel promluvou biskup plzeňský Mons. Tomáš Holub.  To vše v režii Petra Čejky, uměleckého šéfa Storm Ballet. Všem, včetně partnerů celé akce, patří velké díky, stejně jako rodičům vystupujících dětí.

 Do projektu se může zapojit každý, a to nejen formou finančního příspěvku, ale i konáním akce pro projekt. Vše důležité naleznou zájemci na dikydetem.cz. V současné chvíli jsou také přijímány žádosti o podporu na rok 2024. Na stránkách se také můžete seznámit s konkrétními příjemci pomoci.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka