Kraj bude spolupracovat s univerzitami a nemocnicemi, podpoří budoucí zdravotnický personál

Dvě memoranda o vzájemné spolupráci uzavřená za účelem rozvoje a zkvalitnění zdravotnických služeb v pátek podepsaly Plzeňský kraj, Západočeská univerzita v Plzni (Fakulta zdravotnických studií), Univerzita Karlova v Praze (Lékařská fakulta v Plzni) a Zdravotnický holding Plzeňského kraje na krajském úřadě v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

První memorandum o vzájemné spolupráci uzavřely mezi sebou Plzeňský kraj, Západočeská univerzita v Plzni (Fakulta zdravotnických studií) a Zdravotnický holding Plzeňského kraje. Memorandum druhé uzavřely Plzeňský kraj, Univerzita Karlova v Praze (Lékařská fakulta v Plzni) a Zdravotnický holding Plzeňského kraje. 

Obě memoranda mají za cíl stabilizovat a zlepšit personální situaci v zařízeních Plzeňského kraje, která dlouhodobě trpí nedostatkem lékařů a sester. Právě tento negativní jev mají zmírnit podepsaná memoranda tím, že spolupráci univerzit a nemocnic realizují v podobě praxe umožňující studentům poznat prostředí nemocnic a následně umožní studentům zůstat po ukončení studia na pracovištích v Plzeňském kraji.

„Neopomenutelným úkolem memorand je též medializace dohody, aby studenti věděli, že mají právě zmíněné možnosti praxe a podpory budoucího zaměstnání v krajských zařízeních,“ uvedla radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

V praxi to pro mladé lékaře znamená, že budou moci s nemocnicí uzavřít tzv. stabilizační smlouvu, která jim zajistí na smluvně danou dobu zaměstnání s finanční podporou. Studenti zdravotnických studií, budoucí setry i lékaři, budou moci díky memorandům získat stipendia po dobu studia. Studenti lékařské fakulty budou moci v 6. ročníku studia provádět praxi na akreditovaných pracovištích Plzeňského kraje, mezi nimiž má Klatovská nemocnice 18 akreditovaných pracovišť.

Slavnostnímu podpisu memorand byli přítomni také zástupci všech šesti krajských nemocnic Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje, nechyběla také děkanka Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni Ilona Mauritzová.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.11.2015 07:32



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka