Lednová Beseda: Hana Zagorová, Dagmar Pecková i Baryšnikov na plátně

Poslední lednový víkend představí cestovatelé, fotografové a filmaři na festivalu Kolem světa (27. – 28. 2018) své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek.

Cílená propagace v Plzni

Nedílnou součástí festivalu bude opět doprovodný program v předsálí, kde se bude podávat tradiční jídlo a nápoje, návštěvníci si budou moci zakoupit tradiční asijské výrobky nebo přispět na dobrou věc.

První projekcí nového roku 2018 bude v Kině Beseda adaptace Shakespearovy komedie Zkrocení zlé ženy (7. 1.) vytvořená exkluzivně pro Bolšoj balet. Baletu v lednu ale nabízíme mnohem víc. U příležitosti 70. narozenin legendárního mistra baletu Michaila Baryšnikova promítneme 26. ledna 30minutový záznam unikátního baletního vystoupení tohoto nejslavnějšího tanečníka světa společně s tanečnicí Anou Lagunou. O tři dny později si nenechte ujít Intimissimi on Ice – celovečerní show na ledě s hvězdami jako Andrea Bocelli či Jevgenij Pljuščenko.

 HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2

24. 1. 19:00 Hana Zagorová, Petr Rezek a Boom!BAND Jiřího Dvořáka
Hana Zagorová je česká zpěvačka, textařka, herečka a moderátorka. Po Lucii Bílé drží nejvíce ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka, stala se držitelkou devíti zlatých slavíků. Během své kariéry nazpívala více než 800 písní. Na koncertních turné projela kromě České a Slovenské republiky celou Evropu, Střední Asii, Střední a Severní Ameriku. Získala několik zlatých a platinových desek, cen a uznání u nás i v zahraničí.

Pořadatel Media Production Music s.r.o.

31. 1. 19:00 Spirituál kvintet & Dagmar Pecková
Naprosto ojedinělý projekt! Jako host na koncertu vystoupí Dagmar Pecková! Světově známá mezzosopranistka a operní pěvkyně zazpívá nejen své písně, ale „střihne“ si i písničky z repertoáru Spirituál kvintetu.


DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

3. 1. 19:30 Caveman
Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

8. 1. 19:00 Komici s.r.o.
Skvělé stand-up celovečerní představení, ve kterém se představují ti nejlepší baviči z pořadu „Na stojáka“!
Účinkují: Miloš Knor, Lukáš Pavlásek a Adéla Elbel

14. 1. 18:00 Caveman
Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

14. 1. 19:00 Shylock
Hlavní role Milan Kňažko

Divadlo na Jezerce
Mimořádně aktuální kanadské představení mířící proti antisemitismu a přehnané politické korektnosti. Strhující a nesmírně zábavná hra s mimořádným hereckým výkonem Milana Kňažka, který za tuto roli obdržel Cenu Thálie 2016!
Před diváky předstoupí s monologem ze Shakespearova Kupce benátského herec Jon v masce proslulého Žida Shylocka. Když náhle přejde do civilního projevu, pochopíme, že jsme na bouřlivé besedě s diváky, která následuje po posledním představení této hry na nejmenovaném divadelním festivalu, kde se měla hrát ještě čtrnáct dní. Vedení festivalu ji však po vášnivých protestech, které inscenátory a hlavně Jona, představitele Shylocka, obviňovaly z antisemitismu, ze strachu náhle stáhlo z repertoáru a její uvádění předčasně ukončilo.
Vzrušující hra s diváky se v určitých momentech stává drsnou obžalobou absolutizované politické korektnosti, která může páchat nedozírné škody nejen v oblasti umění.
Překlad hry do českého jazyka byl iniciován Divadlem Na Jezerce.

Hraje: Milan Kňažko
Režie: Radek Balaš
Autor: Mark Leiren-Young
Délka představení: cca 90 minut

21. 1. 19:00 Prachy!!!
V. Hybnerová, O. Vetchý, M. Novotný, N. Boudová, P. Kikinčuk

Divadlo Palace
Víte, co byste udělali, kdybyste v metru našli kufřík nacpaný penězi? Ve skvělé anglické situační komedii Divadla Palace s názvem Prachy!!! se dozvíte, co se 735 000 liber udělají Vanda Hybnerová, Nela Boudová, Michal Novotný, Pavel Kikinčuk či Ondřej Vetchý.

OSTATNÍ ŽÁNRY

26. 1. 18:00 Taneční večer
Cyklus tanečních večerů pro seniory v režii Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně. K tanci
a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).
VSTUP ZDARMA

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?genre=96&theme=13

16. 1. 19:00 Kuba: Perla Karibiku
přednáší Miloslav Martan
Kuba je největším a zároveň nejrozmanitějším ostrovem Karibiku. Je velkým živým muzeem celé její historie, která na Vás dýchne z každého kroku. Kuba je ostrov plný života, rytmického tance, podmanivé hudby, výborného rumu, voňavých doutníků, nádherných koloniálních památek, historických automobilů, královských palem, romantických pláží s azurovým mořem a hlavně milých lidí. Kuba je úžasná a hlavně nezapomenutelná. Je rájem na zemi, žijící svým zvláštním, ale krásným životem! Kuba je jen jedna a rozhodně stojí za vidění!

27. 1. – 28. 1. 2018 Cestovatelský festival KOLEM SVĚTA
Cestovatelé, fotografové a filmaři na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek. Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek - festival KOLEM SVĚTA. Nedílnou součástí festivalu opět bude doprovodný program v předsálí, kde se bude podávat tradiční jídlo a nápoje, návštěvníci si budou moci zakoupit tradiční asijské výrobky nebo přispět na dobrou věc.

27. 1. SOBOTA

13:00 Nejlepší treky v Peru 
Přednáší Martin Úbl
Huayhuash trek patří mezi deset nejkrásnějších treků na světě. Kombinace nádherných ostrých štítů s lagunami neuvěřitelných barev dělá tento trek nezapomenutelným. A přesto sem prakticky nikdo nejezdí. Machu Picchu je nejznámější památkou Jižní Ameriky a je snem mnohých cestovatelů. A přestože je toto místo opravdu magické a opředené mnohým tajemstvím, může spoustu návštěvníků zklamat. Povídání o trekování neznámým Peru a jeho kontrastech aneb Nikdy nevěř místním!

14:30 Taiwan kolem dokola 
Přednáší Kateřina Kubištová
Učit šest týdnů angličtinu jako dobrovolník a pak tři týdny cestovat sama po celém Taiwanu? Proč ne! Plzeňačka Kateřina Kubištová se vydala za dobrodružstvím do srdce Asie. Během šesti týdnů vystřídala celkem šest hostitelských rodin, díky nimž mohla lépe poznat každodenní život a zároveň prozkoumávat místní kulturu, zvyky a tradice. V chodském kroji a s populárním Krtečkem v ruce se i ona snažila přiblížit Taiwancům kulturu naši. Za tři týdny pak projela sama na motorce celý Taiwan kolem dokola!

16:00 S koloběžkou napříč Jižní Amerikou 
Přednáší Marek Jelínek
Co se dá zažít S KOLOBĚŽKOU za 238 dní? …můžete se s ní plavit na lodi 4000km Amazonií, naštvat stádo býků, ztratit přilbu při útěku z Machu Picchu, naučit jezdit na koloběžce indiánské kmeny Shipibo, Bora a Camisea, dá se stihnout také vytlačit koloběžku do 4388m nad mořem, vařit magické lektvary pro rituál s ayahuascou a sklízet na něj se šamanem suroviny, u toho naštvat čtyři hlídače z miniterstva vnitra, být okraden o pár bot na policejní stanici a další 4 páry bot prošoupat při odrážení, při tom všem dokážete sníst 5kg místní sladkosti „dulce de leche“ a i tak shodit  ze své váhy 7kg , zvládnete také jet nejvyšší rychlostí z kopce 58km/h,
sníst 80 porcí vajíčka v housce „pan con huevo“ a vypít hektolitr Coca-Coly, spát na farmě vedle lam, v chlívku u krav, mezi slepicemi, na hasičských stanicích, v restauracích, v hostelech, v dílně na výměnu oleje, v lese, vedle bezdomovců v parku, na stavbě, v centru červeného kříže, na pláži, v posilovně, na louce, na poli, pod stromem, na benzínové pumpě, ve skladu odpadků, na lodi, na chodníku uprostřed města, no a nebo prostě u někoho cizího doma na gauči a také stihnete ujet denní rekord 157km (v Andách 3800mnm), 3x píchnout duši, přijít o blatníky, naučit se indiánský pozdrav: „Jakon yame!“ (Dobrý večer!), zlikvidovat 3 mobily, jeden tablet, ztratit bankovní kartu, vykoupat se v Pacifiku, Karibiku a Atlantiku no a vlastně ještě přejet kontinent napříč 15ti zeměmi.

18:30 Národní parky Tanzanie a Zanzibar 
Přednáší Jana Kupčáková
Tanzanie je politicky stabilní zemí ležící na východním pobřeží afrického kontinentu, jejíž národní parky plné divoké zvěře a rozmanitost přírodních krás, vábí cestovatele z celého světa. Vydejte se s námi do té pravé divočiny subsaharské Afriky. Navštívíme NP Tarangire s početnými stády slonů, sopečný kráter Ngorongoro s největší koncentrací velkých savců i jedno z nejvýznamnějších chráněných území světa, NP Serengeti. Po návštěvě masajské vesnice a sodného jezera Natron, přejedeme společně na korálový ostrov Unguja v souostroví Zanzibar. Ostrov vůní a koření s úchvatnou koloniální architekturou, bohatou historií a tyrkysovým mořem Vás jistě okouzlí.

20:00 Írán není arabská země! 
Přednáší Vladimír Váchal
Islámská republika Írán, je fascinující zemí s bohatou historií Perské říše a skvosty islámské architektury. Společně s Vladimírem Váchalem navštívíme slavná íránská města, Perský záliv či podobu každodenního života v Teheránu a v dalších částích Íránu. Dozvíte se, jak dnešní Islámská republika funguje, jaké zvyklosti přetrvávají a jak po Íránu nejlépe cestovat. Přijďte se přesvědčit, že není důvod se obávat návštěvy této pohostinné země a jejích milých obyvatel.

28. 1. NEDĚLE

10:00  Norsko – s dodávkou až za polární kruh 
Přednáší Karel Wolf
Norsko každého nadchne rozmanitostí a krásou své krajiny. Pyšní se rozlehlými horami, četnými jezery, ledovci, hlubokými fjordy a vyhlídkami, kde se člověku tají dech. Je to jedna z mála evropských zemí, kde je více přírodních krás než obyvatel a měst a kde člověk ještě stále může dávat losům dobrou noc. Manželé Wolfovi na své měsíční cestě zažili zimní dobrodružství uprostřed léta. Projeli Norsko od jihu až k Lofotám spolu se svou tříletou dcerou v malé dodávce, kterou si sami upravili tak, že se jim stala na měsíc pojízdným domovem.
 
11:30 Pěšky přes Kavkaz, od moře k moři 
Přednáší Viktorka Hlaváčková
V červnu 2017 se Viktorka vydala na 3. etapu svého dobrodružného projektu Viktorčina Cesta Tam. Hlavním plánem celkem sedmiměsíční cesty bylo přejít pěšky Kavkaz od Černého moře v Gruzii ke Kaspickému moři v Ázerbajdžánu. V horách plných divoké zvěře, dobrých lidí a nádherných výhledů pracovala jako dobrovolník, navštívila známá místa i odlehlá zákoutí, ale musela se také vypořádat s mnohými nástrahami. Podařilo se jí nakonec přenést lasturu, symbol poutníků, od černomořskeho pobřeží až k největšímu jezeru světa?

13:00 Sama žena na cestách  
Přednáší Michaela Bugrisová
Michaela si poprvé v životě zkusila, jaké to je cestovat sama. Odletěla na půl roku do JV Asie jako turistka. Kraťasy a tílko ale postupně vyměňovala za oblečení s dlouhými rukávy a nohavicemi. Na konci svého pobytu byla od místních žen téměř k nerozeznání. Velmi rychle se s rozdílnou asijskou kulturou seznámila a díky tomu si mezi místními ženami a zejména muži našla dobré přátele. Přesto však musela tu a tam odmítnou nabídku masáže nebo sňatku.

14:30  Vietnam od severu k jihu 
Přednáší Jana Wolfova
Cesta napříč Vietnamem od severu k jihu. Z horských vesniček, kde ženy navštěvují trhy v tradičních krojích, až po rušný jih, kde tepe život v deltě Mekongu. Dobrodružná jízda na motorce opuštěnými cestami v horách i dlouhé noční přejezdy hromadnými autobusy podél pobřeží. Tradiční pouliční pokrmy, vodní loutkové divadlo, zalidněná velkoměsta i pohostinní lidé na vesnicích. Hory, pláže, tropický les i písečné duny. To vše nabízí Vietnam – země plná barev a kontrastů.

16:00 Huaorani – jedni z posledních… 
Přednáší Václav Šilha
Václav Šilha na svých cestách po celém světě zaznamenával  na fotoaparát krásy divoké přírody a bohužel  někdy i její nenávratnou zkázu. V posledních letech si ale také začal uvědomovat ztrátu tradiční kultury v domorodých společenstvích, které se velice často hroutí pod náporem západní civilizace.  Právě proto, se po letech fotografování přírody pokusil vstoupit do trochu jiné fotografické oblasti.
Kmen Huaorani žije v amazonském deštném pralese v Ekvádoru a až do roku 1956 neměli žádný kontakt s okolním světem. Do dnešních dnů existuje nepříliš početná skupina členů tohoto etnika, která odmítá, a to velice agresivně, jakýkoliv kontakt s vnějším světem. Kontaktovaná většina „ lidských bytosti“, jak zní překlad slova Huoarani, se nyní potýká s drtivým nástupem naftařských a těžařských firem do jejich domova, deštného pralesa. Způsob života se u tohoto kmene mění velice rychle a již po pouhém roce lze najít zásadní rozdíl i v myšlení jednotlivých členů komunit. I přes tyto problémy zůstává část mužů stále lovci a také obávanými válečníky. Přednáška není jen o fotografiích, ale velkou část tvoří i filmové ukázky z připravovaných reportáží.

17:30  46 dní na treku v Nepálu  
Přednáší Pavel Svoboda
Přednáška fotografa Pavla Svobody z velké cesty „Napříč Asií“ – sedm měsíců dobrodružství na trase Moskva – Bangkok.
Jaké to je vyrazit pěšky na 46 dnů dlouhý trek v Himálajích? Byl to bláznivý nápad. Je to příběh o lidské svobodě v drsných velehorách i o desítkách setkání s přátelskými Nepálci a jejich ušmudlanými dětmi. Vyrazíme deštným pralesem k páté nejvyšší hoře světa Makalu (8416 m). Vítají nás neturistické vesnice, usměvaví lidé, ale i neuvěřitelná materiální bída. Návštěva zapadlých škol i vesnické slavnosti, kde se rituálně obětuje prase a pálenka rakší teče proudem. Je po turistické sezóně, přichází zima. Divoké mrazy již vyhnaly davy turistů ze stezek pod nejvyšší horou světa Mt. Everestem. Majestátné velehory, ledovce, jezera Gokyo, osmitisícovky Cho Oyu, Lhotse, Everest. Zasloužený odpočinek v nepálské nížině, několikadenní sloní festival, divoký nosorožec přímo ve vesnici! Lidé jezdí do Nepálu kvůli horám a vrací se kvůli lidem. Je to láska na celý život.

Celodenní vstupné sobota – 350 Kč
Celodenní vstupné neděle – 400 Kč
Jednotlivé přednášky – 90 Kč.

Účastí na festivalu Kolem světa přispějete na rozvojové projekty v Indonésii organizace Kintari foundation o.s.

AKCE PRO DĚTI
http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5
7. 1. 2018 14:30/16:00 Ptačí cirkus (Basta-Fidli loutkové divadlo)

Principál Pepíno předvede Vám svůj světoznámý cirkus Pipíno. Všelijaké ptačí exoty, artisty i kejkle. Ptačí, ptačí, ptačí… a abyste si nemysleli, bohatě to stačí.
Rrrrrračte vstoupit.
My jsme cirkus ptačí, kde každý ptáček zpívá, tančí, baletí, žongluje, až do nebes si zaletí.
K tomu hudba ryčná. A protože je ptačí, tak je nebetyčná.

Cirkus, to je dřina. A to i pro Šediváčka, který se hrozně chce stát cirkusovým umělcem. Ovšem to není jen tak. Nejdřív musí pomáhat, zametat a koukat. A snad nakonec přece jen všechny překvapí. Tak se tedy necháme překvapit.
Vhodné pro děti 3+

14. 1. 2018 14:30/16:00 Princezna se zlatou hvězdou na čele (Divadlo eMILLIon)
Jistě všem dobře známá pohádka o princezně Ladě, která se před zlým králem ukryla v kuchyni sousedního království.
 Vhodné pro děti 3+

20. 1. 2018 14:30 Hravá sobota na cestě kolem světa
Vydejte se s námi na cestu do dalekých zemí! Podíváme se do Austrálie za klokany, do Afriky mezi žirafy - no prostě, kam nás naše fantazie zavede. A cestou si stihneme ještě zatančit, zazpívat i zasoutěžit!
Těšíme se na odvážné cestovatele V+V.
Vhodné pro děti 3+

21. 1. 2018 14:30/16:00 Zimní radovánky (Divadlo Dráček)
Děti si užívají sněhu a zimních radovánek, ale to se nelíbí starému panu hajnému.
Vhodné pro děti 3+

27. 1. 2018 14:00/16:00 Zpíváme a tančíme s Míšou: Zimní království
Míšu znáte ji ze stovek vystoupení po celé ČR i z účinkování v televizních pořadech pro děti.
Interaktivní písničková show pobaví i aktivně zapojí děti i jejich rodiče.
Malí i velcí fanoušci Míši Růžičkové jsou zvyklí na hodinové vystoupení nabité spoustou veselých písniček, tancováním, dováděním a sladkými odměnami.
Vhodné pro děti od 2+

28. 1.2018 14:30/16:00 O Palečkovi (Malé divadélko Praha)
Klasická pohádka O Palečkovi, ve které je velmi citlivě vysvětleno pouto mezi rodiči a dětmi. Objevují se zde loutky a řada písniček, které jsou doprovázeny živými nástroji.
Vhodné pro děti 3+

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

7. 1. 2018  15:45  Zkrocení zlé ženy
Cyklus: Bolšoj balet 2017/2018
Hudba: Šostakovič
Choreografie: Maillot
Délka představení: 2h 05min

“Balet Zkrocení zlé ženy není příručkou pro macho-muže, ale obraz setkání dvou rozdílných sil přírody, které hledají cestu k vzájemné harmonii.”

Francouzský choreograf, současný ředitel Les Ballets de Monte Carlo – Jean Chrisoph Maillot vytvořil exkluzivně pro Bolšoj balet adaptaci Shakespearovy komedie Zkrocení zlé ženy. Pod jeho vedením objevíme zcela nové kvality souboru a diváci se mohou přesvědčit, že výkon Bolšoje je nedostižný i v moderních choreografiích.

8. 1. 2018   19:15  Cirkus
 yklus: I filmy mají narozeniny
ZEMĚ / ROK: USA / 1928
REŽIE: Charles Chaplin
HRAJÍ: Henry Bergman, Charles Chaplin, Albert Austin, Stanley Blystone, Heinie Conklin ad.
DOBA TRVÁNÍ: 72 min
CSFD: 85 %
Projekce k výročí 90 let od premiéry filmu.

V době vzniku filmu Chaplin více než dvě desetiletí bavil publikum svojí postavou Tuláka. I tentokrát ho honí policie, která ho považuje za zloděje. Při honičce vběhne do cirkusu a je natolik zábavný, že se ho majitel rozhodne zaměstnat. Tulákovi ale nejde zábava sama od sebe a tak se majitel cirkusu rozhodne mu pomoci…

10. 1. 2018  19:15  Špindl
ZEMĚ / ROK: CZ / 2017
REŽIE: Milan Cieslar  
HRAJÍ: Anna Polívková, David Gránský, Kateřina Klausová, Anita Krausová, Oldřich Navrátil ad.
DOBA TRVÁNÍ: 98 min

Když na hory, tak do Špindlu. Právě sem vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na svou dámskou jízdu. Lyže si vzaly, ale rozhodně to nejsou typy, co vstávají brzy ráno, aby byly na sjezdovce první. V plánu mají především odpočinek se svařákem, zábavu a snad i trochu milostných dobrodružství. Eliška je v pohodě, ale Katce i Magdě už třicet bylo a jsou pořád single. Objeví se ten pravý v jiskřivém sněhu? Možná. Jisté ale je, že na krkonošských svazích, v bílých stopách a v horských chalupách potkají další účastníky zimních radovánek. Zábavných, svérázných, charismatických anebo prostě podivných. Jak už to na zájezdech bývá. Všechny pak během týdenního pobytu zavalí lavina erotických a životních lapálií a karambolů. Kalná rána v cizích pokojích s cizími lidmi, ujeté lyže, srážky i pohlední instruktoři. Jak už to na horách bývá. Špindl nabízí ideální zahájení zimní dovolené, tahle komedie totiž nejezdí pomalým pluhem, ale z prudkého svahu šusem.

11. 1. 2018  20:00  Motorhead: Clean your clock
ZEMĚ / ROK: GB / 2016
REŽIE: Kai Swillus, Steffan Chirazi
HRAJÍ: Lemmy Kilmister - jediný a jedinečný, kmotr metalu; Mikkey Dee - nejlepší bubeník světa; Phil Campbell - kytarista, který hrál s MOTORHEAD 31let
DOBA TRVÁNÍ: 120 min

Motorhead byli vždy nejsilnější, když vyrazili na turné. Takové bylo i jejich poslední show Clean your clock. Žádný další koncert Motorhead už nikdy nebude, protože Lemmy už není mezi námi.
Clean your clock je úžasně surový zvuk umělecky jedinečné a nejmocnější bestie rock’n’rollu Motorhead.
“My jsme MOTORHEAD a my hrajeme rock’n’roll.  A když se ti to zdá nahlas, tak jsi starej.”

12. 1. 2018  18:00  Borg/ McEnroe
ZEMĚ / ROK: Švédsko, Velká Británie/ 2017
REŽIE: Janus Metze
HRAJÍ: Sverrin Gudnason, Shia Labeouf, Tuva Novotny, Stellan Skarsgard     
ZNĚNÍ: V původním znění s českými titulky
DOBA TRVÁNÍ: 107 min
Wimbledon rok 1980. Nejdeštivější léto desetiletí. Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat svůj pátý titul na Wimbledonu.  Jen málokdo zná drama v zákulisí. V pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzyvatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu. Borg/McEnroe je příběh o ceně úspěchu.

13. 1. 2017  14:30  Ferdinand
Rodinný film
ZEMĚ / ROK: USA/ 2017
REŽIE: Carlos Saldanha
HRAJÍ: V českém znění: Ondřej Brzobohatý, Hana Kusnjerová, Tomaš Racek, Terezie Taberyová, Matouš Ruml, Daniel Bambas
ZNĚNÍ: česky
DOBA TRVÁNÍ: 99 min

Ferdinand je velký býk s velkým srdcem. Jednoho dne si neopatrně sedne na čmeláka, dostane žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků do koridy a rozdivočelý býk je uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand je ale odhodlaný vrátit se ke své rodině a pomocí svých nových přátel se vydává na dlouhou cestu Španělskem.

Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.


14. 1. 2018 14:30  Earth: Den na zázračné planetě

Rodinný film
ZEMĚ / ROK: VB / 2017
REŽIE: Richard Dale, Lixin Fan, Peter Weber.
DOBA TRVÁNÍ: 95 min
ZNĚNÍ: s českým dabingem Ivana Trojana

Něco, co tady ještě nebylo: strhující film o naší planetě, který dokonale využívá možnosti velkého plátna. Nejnovější snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety, představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. Škatulka dokument se nehodí, chvílemi jde o drama, chvílemi o romantickou komedii a někdy western… Všichni ti tvorové se ve finále slévají do jediné ódy na život…
Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

15. 1. 2018  19:15  Na shledanou tam nahoře
ZEMĚ / ROK: Francie / 2017
REŽIE: Albert Dupontel
HRAJÍ: : Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Nahuel Pérez Biscayart, Niels Arestrup ad.
DOBA TRVÁNÍ: 117 min

Listopad 1918. Do konce světové války zbývá jen pár dní. Poručík Henri d´Aulnay-Pradelle je přesto ochotný kvůli uznání a povýšení jít přes mrtvoly a žene svou jednotku do nesmyslného útoku. Tato zbytečná zteč na kótu 113 nerozlučitelně spojí dva vojíny, nenápadného účetního Alberta Maillarda a nadaného umělce Édouarda Péricourta. Albert totiž skončí po výbuchu zasypaný v zákopu, Édouard ho vyhrabe a zachrání. Hned nato jej ale zasáhne střepina granátu a přijde o kus obličeje.
Toto znetvoření, které Édouard skrývá pod bláznivými maskami, ovlivní životní příběh obou vojáků i po demobilizaci. Albert se stane Édouardovým pečovatelem a jeho hlavní starostí je, kde pro znetvořeného přítele sežene peníze na další morfium. Édouard proto vymyslí monumentální podvod postavený na spojení svého výtvarného nadání a národního uctívání válečných hrdinů pomocí pomníků. Poručík Pradelle mezitím bezostyšně vydělává na státní zakázce založené na exhumaci padlých a na výstavbě válečných hřbitovů. K pozůstatkům padlých vojáků se chová stejně, jako se choval k těm živým, jimž velel: zcela bezohledně s jediným cílem. A to vydělat na nich co nejvíce peněz. Cesty falešných obchodníků s pompézními pomníky a bezohledného stavitele hřbitovů se tak musí zákonitě protnout. Šílenství v bláznivé poválečné Francii může pokračovat i v právě objeveném jazzovém rytmu.

17. 1. 2018  19:15  Největší showman
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Michael Gracey
HRAJÍ: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson
DOBA TRVÁNÍ: 97 min

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, který začíná svou životní cestu s naprosto prázdnou kapsou, zato však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. A z jeho show se stává celosvětová senzace.

Největší showman je originální muzikál inspirovaný životem P. T. Barnuma, muže, pro nějž každá překážka a nezdar byly jen dalším odrazovým můstkem na pouti ke hvězdám. A právě díky jeho vizionářství a energii vznikl showbyznys.
V muzikálu Největší showman se po boku Hugha Jackmana představí Michelle Williams a do velké role v muzikálu se od časů Muzikálů ze střední vypracoval i Zac Efron. Role jeho partnerky se ujala populární americká zpěvačka, tanečnice, herečka a modelka Zendaya. Na muzikálových písních se pak podíleli textaři ocenění Oscarem za film La La Land

18. 1. 2018  19:15  Kolo zázraků
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Woody Allen
HRAJÍ: Kate Winslet, Juno Jim Belushi, Temple, Justin Timberlake a další
DOBA TRVÁNÍ: 101 min

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno.
Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI.
Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym…
Dramatický příběh vášně, násilí a zrady natočil režisér Woody Allen podle svého scénáře. I tentokrát získal pro film ty nejlepší herecké hvězdy současnosti. V hlavních rolích se představí Kate Winslet, James Belushi, Juno Temple a také zpěvák Justin Timberlake, který již několikrát dokázal své vysoké herecké kvality.

19. 1. 2018   18:00  Ovčáček miláček
ZEMĚ / ROK: Městské divadlo Zlín / 2017
SCÉNÁŘ A REŽIE: Petr Michálek
HRAJÍ: Marek Příkazký, Zdeněk Julina, Vojtěch Johaník, Jakub Malovaný, Matěj Štrunc ad.
DOBA TRVÁNÍ: 85 min
Záznam přímého přenosu.

Druhý díl nekorektního kabaretu Městského divadla Zlín se v přímém přenosu vrací do kin. Se svou politickou satirou Zlíňáci tentokrát citelně přitvrzují. Děj umístil autor a režisér Petr Michálek do blízké budoucnosti, a sice do období vrcholící prezidentské kampaně v ČR zkraje roku 2018. Na jevišti to znovu hýří těmi nejabsurdnějšími a zároveň zcela autentickými výroky představitelů naší politické scény. Marek Příkazký opět září v roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, skvělě ho pak doplňuje Zdeněk Julina jakožto Andrej Babiš.
Umí Miloš Zeman opravdu běžkovat? Chutnají Bohuslavu Sobotkovi šulánky? Dívá se Jiří Ovčáček na Pána prstenů? Ukáže už Andrej konečně svého pindíka? A co na to Michaela Jílková?

20. 1. 2018  14:30  Čertoviny
ZEMĚ / ROK: ČR / 2018
REŽIE: Zdeněk Troška
HRAJÍ: Jakub Prachař, Dominick Benedikt, Karel Dobrý, Sara Sandeva, Richard Jaroslav Müller ad.
DOBA TRVÁNÍ: 101 min

Hlavními hrdiny pohádky Čertoviny jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši. Jejich úkol se jim však od počátku nedaří, spíše, než aby lidi sváděli k hříchům, tak jim neúmyslně pomáhají. V přestrojení za čeledíny se dostanou na statek a zdá se, že konečně budou mít úspěch. Vypočítavý sedlák totiž chce svoji dceru Haničku provdat za nafoukaného statkáře Kopyta. Hanička však miluje čeledína Jana, a aby vše dobře dopadlo, je potřeba vzít na pomoc pekelné síly.

21. 1. 2018  15:45  Netopýr 
Opery v kině 2017/2018
Autor: Johann Strauss
Dirigent: Franz Welser-Möst
Režie: Otto Schenk
Účinkují: Kurt Streit, Michaela Kaune, Zoryana Kushpler, Daniela Fally, Markus Eiche, Alfred Šramek
Délka: Celkový čas: 173 min; 1. část: 55 min, 2. část: 118 min

Vídeňská státní opera opět zahrnuje do svého programu legendární produkci, vytvořenou v roce 1972 hercem, divadelním a operním režisérem Ottem Schenkem. Speciálně pro tuto populární operetu byly znovu vyrobené kostýmy i divadelní scéna. Flirtování na maškarním plese, elegantní lehkomyslnost a zmatky všeho druhu poskytují povedenou kulisu pro nejpodmanivější hudbu, která byla kdy napsána.

22. 1. 2018  19:15  Casablanca 
Cyklus: I filmy mají narozeniny
ZEMĚ / ROK: USA/ 1942
REŽIE: MIchael Curtiz
HRAJÍ: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney
DOBA TRVÁNÍ: 102 min
CSFD: 85%
Projekce k výročí 75 let od premiéry filmu.

Noční podnik Café Américain v Casablance, který vlastní Rick Blain, je jedním z mála podniků, kde se i za druhé světové války dají bez problému sehnat padělané pasy. Právě kvůli falešnému pasu sem přichází Victor Laszlo a Ilsa, milenecký pár prchající před fašistickým gestapem. Blain však v Ilse poznává svou bývalou přítelkyni a tato láska je brzy vzkříšena. Blain chce s Ilsou uprchnout, ale zjišťuje, že již asi není schopen pravé lásky.
Díky skvělé Curtizově režii a vynikajícím hereckým výkonům se Casablanca zaslouženě stala kultovkou, která se po právu vrátí zpět do kin. Připomeňte si s námi genialitu tohoto filmu z roku 1942 v Kině Beseda.

24. 1. 2018 19:15  Zmenšování
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Alexander Payne
HRAJÍ: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig
DOBA TRVÁNÍ: 135 min

Chcete mít lepší život? Nechte se zmenšit. Paul se to rozhodne risknout a nečekaně tím nastartuje své největší životní dobrodružství. Matt Damon ve filmu od režiséra Bokovky zjišťuje, jak velký může být život, když se zmenšíte.

25. 1. 2018  16:00  Zahradnictví: Nápadník
ZEMĚ / ROK: CZ / 2017
REŽIE: Jan Hřebejk
SCÉNÁŘ: Petr Jarchovský
HRAJÍ: Jiří Macháček, Gabriela Míčová, Klára Melíšková, Aňa Geislerová, Martin Finger ad.

Třetí film Zahradnictví s názvem Nápadník se odehrává na samém konci let padesátých. Je příběhem lásky, tentokrát lásky milenecké. Vypráví o bitvě mezi rodiči a jejich dětmi, poznamenanými válkou a komunistickým převratem.
Nápadník s tragikomickým nadhledem obkresluje ostrou zlomovou linii mezi předválečnou a poválečnou generací. Generační střet vychází z odlišných životních zkušeností rodičů a jejich dětí. Každá generace má svoji představu o tom, jak k takovému štěstí dojít a jisté je, že k němu musí najít cestu sama.

25. 1. 2018 19:15  Nejtemnější hodina
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Joe Wright
HRAJÍ: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup ad.
DOBA TRVÁNÍ: 114 min

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin.

26. 1. 2018 18:00  Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
ZEMĚ / ROK: ČR / 2018
REŽIE: Filip Renč
HRAJÍ: Klára Issová, Lenka Vlasáková, Jiří Dvořák, Zdena Procházková, Pavel Kříž, Martin Kraus ad.                                                DOBA TRVÁNÍ: 83 min

"To tedy byl porod!", vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!", je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje i její touhu najít pravou lásku.
Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí ale pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v prodejně s dámským prádlem, kde obslouží přes tři tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si alespoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná.
Určitě platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát!

26. 1. 2018  20:00  Mikhail Baryshnikov – Prostor 
POZOR! Snímek trvá pouze 30 minut
U příležitosti 70. narozenin legendárního mistra baletu MIKHAILA BARYSHNIKOVA (nar. 27. 1. 1948)  uvádíme v Kině Beseda záznam unikátního baletního vystoupení tohoto nejslavnějšího tanečníka světa společně s Anou Lagunou. Moderní duet vytvořený jim na míru nastudoval uznávaný švédský choreografa MATS EK.
POZOR! Snímek trvá pouze 30 minut

29. 1. 2018  19:15  Intimissimi on Ice
ZEMĚ / ROK: Itálie / 2017
DOBA TRVÁNÍ: 120 min

S více než 80 miliony prodaných alb se Andrea Bocelli vrací jako hlavní hvězda celovečerní show na ledě. Zazní nejznámější operní árie, písničky pop music a diváci se můžou těšit na překrásné bruslařské vystoupení ozvláštněné překrásnými kostýmy. To vše v kulisách ikonické Arena di Verona v Itálii.
Andre Bocelli na plátně Kina Beseda jako hlavní hvězda celovečerní show na ledě. Zazní nejznámější operní árie, písničky pop music a diváci se můžou těšit na překrásné bruslařské vystoupení nejznámějších bruslařů světa – Jevgenij Pluščenka, Stéphane Lambiel a Shizuky Arakawa. To vše v kulisách ikonické Arena di Verona v Itálii.

31. 1. 2018 19:15  Tři billboardy kousek za Ebbingem
ZEMĚ / ROK: USA / 2017
REŽIE: Martin McDonagh
HRAJÍ: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges ad.
DOBA TRVÁNÍ: 115 min

Mildred Haynes zavraždili dceru Angelu. Vyšetřování vraždy se táhne, a tak se Mildred rozhodne jednat. Na příjezdu do města, kde žije, umístí tři billboardy s velmi kontroverzními vzkazy pro šéfa místní policie. Když se do věci vloží jeho zástupce Dixon se zálibou v násilí, bitva mezi Mildred a ebbingskou rukou zákona se rozhoří naplno.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka