Myslivecká burza v Rokycanech slavila úspěch

Rokycanští ochránci přírody provozující záchrannou stanici živočichů na Berounsku, Hořovicku a Rokycansku se netají spoluprací se členy Hubertova cechu, tedy myslivci. I to byl možná jeden z dobrých důvodů pro pokračování pořádání myslivecké burzy, která se již podruhé konala o uplynulém víkendu v sále Restaurace Na Střelnici v centru Rokycan.

Cílená propagace v Plzni

Oproti minulému roku, tak bylo zvoleno místo, kde se koncentruje činnost rokycanských ochránců přírody, kteří se kromě záchrany zvířat věnují dětem, mládeži i provozu centra ekologické výchovy. Ze Svaté u Zdic na Berounsku se tak druhý, velmi povedený ročník, stěhoval do Rokycan. A dopadlo to nad očekávání.

Tématem samozřejmě nemohlo být nic jiného než myslivost. "První přednášející byla Ing. Jitka Maxová z Mirošova, která pohovořila na téma „Lovecké signály v praxi“. Velice poutavou formou přiblížila posluchačům historii a vývoj loveckých signálů včetně praktických ukázek. Kromě hudebního projevu si zájemci mohli prohlédnout řadu nástrojů či si některý z nástrojů u ing. Maxové objednat, neboť se ve volných chvílích zabývá i jejich výrobou," líčí za pořadatele Pavel Moulis. Poté dostal prostor Radim Šíma z Komárova. Ten měl připravenou přednášku s výstižným názvem „Vábení zvěře v našich honitbách“. Sympatické bylo, že si případní zájemci mohli sami vábení zkusit.

Pozornost posluchačů i řada otázek k oběma přednášejícím napovídala, že témata byla zajímavá, ale hlavně dále využitelná pro praktickou myslivost. A to byl i hlavní důvod proč spojit odbornou část s burzou, která přilákala do Rokycan více než sto padesát zájemců. Ti zcela jistě nelitovali, neboť měli možnost nakoupit nejen věci staršího data nemalé sběratelské hodnoty, ale i věci úplně nové.

Představit myslivce byl i smysl pořádání druhého ročníku myslivecké burzy, kde si zájemci mohli koupit řadu zajímavých a praktických věcí např. nože, krásné grandlové šperky, vycpaniny, oblečení, pozorovací techniku, kožešiny, paroží, ale i fotopasti, knihy či další, neméně zajímavé věci.

"Cílem pořádané myslivecké burzy byla nejen výměna sběratelsky zajímavých kousků, přátelská výměna zkušeností, ale i prohloubení spolupráce mezi myslivci a rokycanskými ochránci přírody, kteří provozují záchrannou stanici živočichů a spolupráce s myslivci je nezbytná. Vždyť myslivci jsou zřejmě i nejpočetnější skupinou hospodařící v přírodě. Bylo by tedy vhodné tohoto lidského, odborně vzdělaného potenciálu v rámci zvyšování úživnosti v krajině využít. Nápomocni k tomu budou nejen rokycanští ochránci přírody, kteří se věnují i ozeleňování krajiny či úklidu v přírodě, ale i další rozumně myslící lidé," dodává Pavel Moulis.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka