Na Špičáku se lyžuje, chystá se sjezd pochodní i Světlušky

Na Špičáku se chystají na konec roku a Silvestrovský sjezd pochodní, který se letos pojede s pořadovým číslem 44.

Jarní servisní akce AUTO CB

Den před (30.12. 2018) zvou děti na sjezd světlušek na Spodní Šanci.       

V průměru 30 cm převážně technického sněhu leží před Silvestrem 2018 na sjezdovkách otevřených pro veřejnost na šumavském Ski&Bike Špičák. „ V provozu máme stále liniovou trať v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U zalomeného, rodinnou sjezdovku Spodní Šanci, dětské hřiště s pojízdným kobercem a sjezdovku od parkoviště,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík.                 

 „Co se týká návštěvnosti, začíná pomalu stoupat. Víkend před Vánoci (22.- 23.12.) nebylo dobré počasí a lidé pak začali přijíždět strávit konec roku 2018 k nám na hory od středy 26.12, kdy jich u nás druhý svátek vánoční lyžovalo už přes 600. Teď budou počty lyžařů ještě vyšší,“ dodává Kasík.

Od středy (26.12) až do 30. prosince se koná večerní lyžování od 18,30 na Spodní Šanci každý den (jinak středa, pátek, sobota).

V neděli 30. prosince pořádá areál tradiční akci pro děti opět na Spodní Šanci – sjezd světlušek. V půl šesté večer sjedou nejmenší lyžaři (někteří i za doprovodu rodičů) „zhasnutou“ sjezdovku pouze s lampiony a do 18.30 mají lyžování zdarma. Loni se tohoto nočního sjezdu zúčastnilo už přes 100 dětí. Akce je s hudbou a občerstvením. Na její závěr bude zapálen oheň a odpálen ohňostroj. Následně od 18.30 začíná večerní lyžování i pro další zájemce.      
---------------------------------------------------------------------------

V pondělí na Silvestra pořádá místní Horská služba ve spolupráci se Ski&Bike Špičák rozloučení se starým rokem a přivítání nového. Noční zdolání nejprudší české sjezdovky Šance s pochodněmi v rukou se letos koná už po 44. a mělo by se stejně jako loni povést na lyžích.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka