Nová Plzeňská karta bude zdarma pro děti do 15 let a seniory

Rada města rozhodla, že občanům, kteří patří do níže vyjmenovaných sociálních skupin a dlouhodobě, tj. minimálně celoročně používají pro pohyb na území Plzně městskou veřejnou dopravu, poskytne slevu při pořízení nové Plzeňské karty.

Cílená propagace v Plzni

Sleva je na základě rozhodnutí Rady města Plzně poskytnuta dvěma sociálním skupinám, a to dětem do 15 let a osobám, které pobírají starobní důchod nebo invalidní důchod pro invaliditu 3. stupně. K tomuto rozhodnutí vedly městskou radu dva důvody. Sociální potřebnost, kdy cílovými skupinami jsou děti a důchodci. Druhým důvodem je ochrana životního prostředí, přičemž zvýhodněné skupiny celý rok využívají služeb veřejné městské dopravy, kterou město ročně dotuje částkou zhruba 800 milionů korun.

Rada města Plzně rovněž zvážila finanční možnosti a zvolila takový rozsah slev a takové cílové skupiny občanů, pro které schválený městský rozpočet na rok 2015 umožňuje poskytnout 100% slevu při pořízení nové Plzeňské karty (v případě, že již uplynula doba garantované životnosti předchozí Plzeňské karty tj. po uplynutí 7, respektive 5 let).  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka