Organizátorem Živé ulice zůstane ArtProm, bude spolupracovat s 3P

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dotace ve výši 4,5 milionu korun na letní plzeňský festival Živá ulice pro období 2017 až 2019 společnosti ArtProm.

Cílená propagace v Plzni

Ta byla jedním ze dvou žadatelů o organizaci tradiční, divácky atraktivní a oblíbené kulturní akce, jenž se o získání tříletého dotačního programu ucházel. S druhým žadatelem, Kulturním spolkem 3P složeným ze zástupců čtyř významných plzeňských kulturních subjektů, však bude ArtProm na Živé ulici spolupracovat.

„Festival Živá ulice nabízel v období 2012 až 2016 v jejich produkci stovky hudebních vystoupení, divadelních představení, doprovodných aktivit dětského, rodinného či komunitního charakteru. Jsem si jist, že kvalita tak bude i nadále zajištěna, nově nastavená spolupráce s plzeňskými aktéry z Kulturního spolku 3P však může nabídku ještě vylepšit,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. Zakladateli Kulturního spolku 3P jsou Pavel Oulík, Petr Choura, Karel Zach a Ivan Jáchim.

Projekt i nadále počítá s propojením aktivit s ostatními kulturními akcemi, jako jsou například Divadelní léto pod plzeňským nebem či Barvy na ulici, novým a kreativním způsobem propojuje kulturu a umění s veřejným prostorem. Živá ulice nadále zůstane příležitostí pro setkávání, rozvíjení kulturního života města a otevřenou platformou pro aktivní zapojení jak občanů města, tak plzeňských organizací včetně majitelů a provozovatelů restaurací, klubů a dalších gastronomických zařízení. Projekt má být nadále multižánrovým festivalem, v dramaturgii chce společnost ArtProm klást důraz nejen na aspekt možné publicity, ale také na návaznost fundraisingu. Živá ulice se zaměřuje na využívání otevřeného veřejného prostoru města tak, aby se stal komunitním místem pro setkávání obyvatel města Plzně i jeho návštěvníků.

Letní festival v ulicích města, jenž se dříve konal pod názvem Na ulici, je tradiční a divácky velmi atraktivní a oblíbenou kulturní akcí ve městě Plzni. Do roku 2006 jej po dobu 13 let pořádala městská příspěvková organizace Esprit - plzeňský kulturní servis. Od roku 2007 je prostřednictvím Odboru kultury Magistrátu města Plzně vypisován dotační program na pořadatele letního festivalu v ulicích města. V letech 2007 až 2009 byla pořadatelem společnost Dominik centrum, v roce 2010 Zach´s Pub a v roce 2011 opět společnost Dominik centrum. V letech 2012 a 2013 se pořadatelem stalo občanské sdružení Art Prometheus a pro období 2014 až 2016 se stala pořadatelem společnost ArtProm.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.12.2016 12:13



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka