Plzeň má novou halu v areálu Lokomotivy na Slovanech

Plzeň má novou moderní tréninkovou halu, je součástí areálu Městské sportovní haly v Plzni na Slovanech

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeň má novou moderní víceúčelovou tréninkovou halu, nechala ji postavit v areálu u své sportovní haly na Slovanech. Součástí třípodlažního objektu, jehož střešní část i obvodovou konstrukci tvoří originální systém matno-mléčného žluto modrého zasklení, jsou kromě tělocvičny také šatny, klubovny, zázemí, mobilní tribuna s kapacitou 250 míst a velkoplošná obrazovka. Novostavbu za zhruba 103 milionů korun bez DPH, jež výrazně zlepší možnosti sportování ve městě, využijí házenkáři, basketbalisté, volejbalisté, hráči florbalu i další sportovci. Zhotovitelem byla firma Metrostav.

„Naší snahou je rozšířit plochy pro sportování. Na území města nám fungují tělocvičny škol, také naše sportovní hala na Slovanech, nicméně ta kapacita pro celé město nestačí. Díky této nové hale budeme moci navýšit hodiny pro tréninky mládeže i dospělých sportovců. Vydělají na tom všechny kluby, hala bude sloužit také veřejnosti a školám,“ řekl primátor města Martin Zrzavecký, který dnes za město halu slavnostně otevřel s náměstky Pavlem Šindelářem a Pavlem Kotasem.

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře je zastavěná plocha nové haly 1986 metrů čtverečních. „Jedná se o třípodlažní objekt, kdy v prvním nadzemním podlaží se nachází tělocvična, šatny včetně sprch pro veřejnost, toalety, sklady a spojovací chodba. V druhém podlaží je pak galerie, spojovací chodba a kompletní zázemí pro házenkářský klub Talent Plzeň fungující při Bolevecké základní škole, tedy šatny, kancelář, sklad a rehabilitace včetně vybavení. Na třetím podlaží se nachází kancelář, šatny, sprcha, toalety a technické zázemí,“ přiblížil Pavel Šindelář. Součástí projektu byla i úprava venkovního prostoru a parkoviště, kdy vzniklo 46 nových parkovacích stání, z toho tři pro zdravotně postižené, pět stání je pro motocykly a nechybí ani 12 stojanů na kola.

Nová hala, jejíž stavbu město zahájilo v září 2017, je součástí městského sportovního areálu. Ten tvoří hlavní městská sportovní hala z roku 1974 včetně hlediště pro zhruba 1800 diváků, jedna tréninková hala, squashové kurty, bowling se čtyřmi drahami, malá tělocvična, rozvičovna, zápasovna, lezecká stěna, kompletní zázemí šaten a sociální zařízení, restaurace, tenisová hala, venkovní hřiště.

Městská sportovní hala na Slovanech byla uvedena do provozu v roce 1974, v majetku města je od roku 2001, kdy došlo k bezplatnému převodu z majetku TJ Lokomotiva Plzeň. Město poté nechalo zpracovat studii postupných úprav celého areálu, jež zvýšily komfort sportovního využití pro veřejnost i sportovce. Do rozsáhlé přestavby investovalo město zhruba 255 milionů korun bez DPH (bez investice do třetí tréninkové haly).

„Součástí celého sportovního areálu jsou také sportoviště v majetku TJ Lokomotiva Plzeň, a to především tenisový a beachvolejbalový areál. V průběhu podzimu zde bude postavena nová nafukovací hala pro 3 beachvolejbalové kurty. Na této investici se významně podílí poskytnutou dotací i město Plzeň. Výstavbou další tréninkové haly se celý sportovní areál stává jedním z největších a nejmodernějších sportovních areálů v Plzeňském kraji a celé ČR,“ přiblížil Pavel Froněk, jednatel TJ Lokomotiva Plzeň. Ta bude provozovatelem nové sportovní haly a stejně tak se stará již o haly stávající. Od roku 2016 také TJ Lokomotiva Plzeň provozuje městský sportovní areál Prokopávka, jenž čeká v první etapě rozsáhlá rekonstrukce a přestavba za zhruba 180 milionů korun bez DPH.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka