Plzeňská městská plovárna zve na páteční Vlnohraní

Díky spolupráci spolků Pěstuj prostor a Conexis se v pátek 31. 7. 2015 od 18 hodin můžete těšit na další, tentokrát převážně hudební, program na Městské plovárně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na akci nesoucí název „Vlnohraní“ se představí skvělá italská kapela C+C=Maxigross za podpory plzeňské stálice The Osels a slamera Mruczivaka. Akce navazuje na nedávný „Busking v plavkách“ a je tak dalším z neoficiálních warm-upů na letošní ročník Pilsen Busking Festu, který se bude konat na konci září. C+C=Maxigross zavítají do Čech prakticky poprvé a odehrají zde jeden ze svých koncertů na turné po Evropě. „Kapela, kterou vytvořila příroda:“ v zapadlé chatě vysoko v italských horách se v roce 2009 sešla parta kámošů, aby „něco nahráli“. Neměli totiž nic připravené a vše se upeklo až u večerních ohňů a během improvizací. Vzniklo tak EP Singar, které k údivu všech zúčastněných tohoto psychedelického tripu vzbudilo velký rozruch a kapela měla najednou nabídky na hraní po celé Itálii. Poté se rozjeli do celého světa, vydali své první velké album Ruvain u Vaggiamal records a zúčastnili se festivalů jako Primavera Sound, Eurosonic nebo Fusion Festival v Německu. Kapela hraje originální mix psychedelického rocku, folku a popu a svým stylem připomínají uskupení jako Grateful Dead nebo Neila Younga & Crazy Horses.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo do Plzně dostat kapelu evropského formátu, která není mnoho let za zenitem, ale právě teď se nachází ve svém nejproduktivnějším období. Víme, že v Čechách C+C zatím jméno příliš nemají, ale o to více se těšíme, jak v krásném prostředí Městské plovárny na návštěvníky zapůsobí,“ říká Jan Šinko z neziskové organizace Conexis, z. s.  Před nimi se představí místní kapela The Osels hrající ve stylu rock’n’roll indie. Jejím největším úspěchem bylo zatím 1. místo na soutěži PROROCK v Praze a 2. místo na soutěži MÚZA 2011. Kapela produkuje radostnou, optimistickou a pohodovou hudbu v duchu rock'n'rollu z první třetiny budoucího století a hraje ráda k tanci, poslechu a hlavně pro dobrou náladu.

Celou akci okoření etablovaný plzeňský slammer Mruczivak, který do česko-italského večírku přisype trochu svižných slov a zaručeně ostro-vtipných komentářů. Akci pořádají Pěstuj prostor, z. s., Conexis, z. s. a Místní borci za podpory Plzně 2015, města Plzně a Ministerstva kultury ČR. Vstupné je dobrovolné.

Program Vlnohraní: 18:30 – The Osels 20:00 – Mruczivak 20:30 – C+C=Maxigross



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka