Podle Mapy.cz lyžaři v kraji vyhledávali nejvíc Špičák

Hitem letošní zimní sezóny se podle dat turistické aplikace Mapy.cz staly běžky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od prosince 2017 do února 2018 si totiž lidé naplánovali téměř 1,5 milionu kilometrů běžeckých tras. Z toho 17 % z nich využilo k plánování mobilní telefon. Necelých 40 % běžkařů volilo trasu dlouhou mezi 15 až 20 kilometry. Kromě vychytávek pro běžkaře přišla turistická aplikace Mapy.cz letos v zimě i s novinkami pro milovníky sjezdu. Ti si mohou vyhledávat informace o českých skiareálech, konkrétně o sněhových podmínkách na sjezdovce, cenách skipasů nebo počtu sjezdovek v provozu. Najít si lidé mohou i jakoukoli konkrétní sjezdovku na území České republiky. 

Oblibu si letos u rekreačních sportovců získalo vyhledávání a plánování běžeckých tras. „Denně využilo tuto funkci v průměru 220 uživatelů, 17 % z celkového počtu lidí pak hledalo trasy přímo v aplikaci v jejich telefonu,“ upřesňuje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz. Nejčastěji se lidé zajímali o trasy pro skialpinisty v Krkonoších, dále pak Smědavu a běžecký areál Bedřichov, které se nachází v Libereckém kraji.

Prvenství mezi skiareály získal středočeský Monínec
                                            
Nejzobrazovanějším ski areálem se v období od 1. prosince 2017 do února 2018 stal Sportrelax centrum Monínec ve Středočeském kraji, následován skiareálem Obří sud Javorník v Libereckém kraji a Skiareálem Bílá v Moravskoslezském kraji.

V Plzeňském kraji s oblibou lyžují
Téměř 16 % lyžařů mělo v Plzeňském kraji největší zájem o lyžování na Špičáku. Zajímali se o skiareály Železná ruda, Belveder nebo Nad nádražím.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka