Přijďte v neděli do Palvínova oslavit sv. Valentýna

V neděli 12. února ve 14 hodin zve spolek Přátelé Mouřence do vesničky Palvínov mezi Mouřencem a Hartmanicemi. V roce 2020 tam pan Emil Kintzl postavil křížek. A to na místě za minulého režimu zbořené kaple sv. Valentýna.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Místo jednak připomíná kapli, ale připomíná také svatého Valentýna, patrona zamilovaných. Budiž tedy místem, kde můžeme na Šumavě tento svátek oslavit.

Budiž Palvínov místem, kde sen a Šumavě Valentýn slaví! Palvínov navíc láká k procházkám po krásném okolí (kaple Vatětice, kostel Mouřenec, kouzelná příroda,...).

 Přijďte tedyv neděli odpoledne na Šumavského Valentýna. Duchovní slovo přednes P. Jenda Kulhánek. Kdo přivede svou polovičku, dostane květinu a může ji právě své polovičce věnovat. "Během setkání vzpomeneme také na pana Kintzla, kterému za obnovu tohoto místa vděčíme," říká LUkáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

Bez přestání také běží prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci. Začínají každou sobotu v 11 hodin. Ať je jaro, léto, podzim, zima, teplo, zima, sníh, déšť, led, či mráz. Jen někdy je potřeba přijít ke kostelu pěšky z Annína. To v případě, že je silnice od annínského koupaliště nebo z Palvínova obtížně sjízdná.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.02.2023 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka