Primátor přijal hokejové medailisty HC Plzeň 1929

Hokejový klub HC Plzeň 1929 má za sebou mimořádně úspěšnou sezónu v mládežnických kategoriích. Skončila ziskem hned tří sad medailí.

Cílená propagace v Plzni

Mladší dorost v ELIOD extralize postoupil ze své skupiny z druhého místa a probojoval se až do závěrečného turnaje čtyř nejsilnějších týmů v Hradci Králové. Nakonec z toho byly bronzové medaile. O tituly se postaral starší dorost i junioři. V NEON extralize staršího dorostu postoupil kádr HC Škoda Plzeň ze čtvrtého místa divize do play-off a kráčel jím suverénně. Ve čtvrtfinále porazil Chomutov 2:1, v semifinále Jihlavu 2:0 a opanoval i finále, kde porazil Kometu Brno 2:0. Zlatými medailemi se pyšní také junioři, kteří kralovali DHL extralize. Hned ve čtvrtfinále vyřadili pražskou Spartu výhrou 4:2, následně Kometu Brno 3:2 a pro titul si dokráčeli po jasné výhře nad Třincem 3:0 ve finále.

Ve středu 14. června medailové kádry HC Škoda Plzeň oficiálně přijal primátor Martin Zrzavecký spolu s radním pro sport Petrem Chvojkou v obřadní síni plzeňské radnice. Nechyběly velké gratulace a přání mnoha úspěchů do budoucnosti. „Já si myslím, že to je základ pro to, aby plzeňský hokej do budoucna měl velký úspěch a aby hrál o nejvyšší příčky. Když jsem sledoval zápasy a na některých jsem i osobně byl, tak si říkáte: děláme to tady dobře,“ uznal primátor po oficiální části.

Početnou výpravu na radnici doprovodili za vedení místopředseda představenstva Hockey Club Plzeň 1929 Jiří Hanzlík a sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák. „Za hokejový klub bych chtěl klukům strašně moc pogratulovat. Udělali jste skvělé jméno plzeňskému hokeji, především mládežnickému. Jenom nezapomeňte, že už je to dávno minulost a z hokejisty, který se kouká do minulosti, nikdy nic nebude. Zase nás čeká práce. Chtěl bych poděkovat i městu Plzeň za dlouholetou podporu mládežnického hokeje. Trenérům i hráčům ještě jednou velká gratulace. Nevím, jestli vůbec nějaký klub pamatuje takové úspěchy. Kluci, ještě jednou díky,“ řekl při slavnostním přijetí Jiří Hanzlík.

Směrem k městu navíc nechybělo ani poděkování za podporu vzniku hokejové akademie, která v tomto roce vzniká v Plzni.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka