Případy vyhrožování nejen střelbou evidují policisté i v kraji

Policisté pečlivě prověřují každé oznámení, důsledně sledují příspěvky na sociálních sítích. Několik osob bylo zadrženo.

Cílená propagace v Plzni

V souvislosti s tragickou událostí střelby na filosofické fakultě v Praze důsledně sledujeme dění a příspěvky na sociálních sítích, pokud by někdo schvaloval či chtěl zopakovat tento hrůzný čin. Rovněž pečlivě prověřujeme každé oznámení, které by mohlo naplňovat skutkovou podstatu trestných činů nebezpečné vyhrožování nebo šíření poplašné zprávy. Evidujeme několik těchto případů, intenzivně na nich pracujeme.

Na tísňové lince policie jsme dne 22. prosince 2023 v nočních hodinách přijali oznámení o tom, že sedmatřicetiletý muž chce vystřílet obec na Plzeňsku. Na místo v Plzni, kde se muž zdržoval, ihned vyjeli policisté a podezřelého zadrželi. Ve věci zahájili úkony trestního řízení a bezprostředně bylo dotyčnému sděleno podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy a byl propuštěn ze zadržení. Muž vysvětlil, že se z jeho strany jednalo o zkratkovité jednání pod vlivem alkoholu.

Na Rokycansku policisté zadrželi pisatele příspěvku na sociální síti, kde vyhrožoval fyzickým napadením neurčité skupině osob, a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.12.2023 08:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka