Rokycanská nemocnice ruší zákaz návštěv pacientů, ve Svaté Anně pokračuje

V rokycanském okrese se po týdnu snížil počet chřipkových onemocnění a Rokycanská nemocnice proto od pátečního odpoledne ruší zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Cílená propagace v Plzni

Omezení trvalo týden. Bohužel v tachovském okrese je stále velký počet lidí nemocných chřipkou, která má často komplikovaný průběh u starších ročníků. Nemocnice následné péče Svatá Anna v Plané proto musí kvůli bezpečnosti svých pacientů zákaz návštěv prodloužit. Omezení bude trvat již třetí týden.

"Pro pacienty je to samozřejmě nepříjmené, když tak dlouho nevidí svoje blízké. Ale mají pro to naštěstí pochopení. Na druhou stanu omezení návštěv neznamená karanténu. Příbuzní sem mohou přijet. Mobilní pacienti k nim mohou sejít nebo sjet výtahem k recepci, chvilku s nimi promluvit, převzít si případně přivezené věci. Ty pochopitelně předáme i imobilním pacientům. Navíc pacienti se svými blízkými komunikují přes mobil či internet, takže i tato komunikace návštěvy částečně nahrazuje," říká náměstkyně pro ošetřovatelskou péči plánské nemocnice Miroslava Kordíková. Komplikace nemocnici mrzí.

V dalších nemocnicích Skupiny Zdravotnický holding Plzeňského kraje návštěvy omezeny nejsou. Nicméně platí doporučení, aby lidé s příznaky chřipky či nachlazení své návštěvy zodpovědně zvážili, neboť četnější frekvence návštěv zvyšuje riziko přenosu nákazy na pacienty.

Vývoj chřipkových onemocnění se v jednotlivých nemocnicích sleduje. Nelze vyloučit, že některá z nemocnic k omezení nepřistoupí v průběhu příštího týdne.

Informace se týká pouze nemocnic Skupiny ZHPK v Domažlicích, Klatovech, Plané, Stodu, Rokycanech a Horažďovicích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka