Šest mistrovských titulů pro mladé lukostřelce z Plzeňského kraje

Středočeská obec Beztahov hostila o uplynulém víkendu účastníky mistrovství republiky žactva v terénní lukostřelbě. Utkat se o medaile přijelo 47 mladých lukostřelců se svými trenéry a rodiči z 11 klubů.

Cílená propagace v Plzni

Soutěžilo se v divizi reflexní a holý luk. Barvy Plzeňského kraje hájili členové 1. LK Plzeň 1935, LK ARCUS Plzeň, LO TJ Spartak Chrást, LK Tachov a Lukostřelci Českého lesa Dlouhý Újezd. A úspěšně.

V kategorii mladších žákyň reflexní luk se mezi finalistky probojovaly Radka Štádlerová a Tereza Sýkorová z LK ARCUS Plzeň. První jmenovaná vyhrála s bodovou převahou kvalifikaci i čtvrtfinále. Bez zaváhání si dovedla poradit se svými soupeřkami i v semifinále a finále. Ve zlatém finále porazila Elišku Novotnou ze ŠLK při ZŠ Bystřice poměrem bodů 51:35, a získala tak vysněné zlato. Tereza Sýkorová si musela postup mezi finalistky více vybojovat. V kvalifikaci skončila 7. a teprve zlepšení úspěšnosti zásahů ve čtvrtfinále ji posunulo mezi finalistky ze 3. místa. Bohužel ani jeden z finálových soubojů nepřinesl Tereze vítězství, skončila na čtvrtém místě.

Spolu s Radkou Štádlerovou a Samuelem Švingerem se však mohli radovat ze zisku mistrovského titulu v soutěži družstev mladších žáků. Samuel ke zlaté medaili přispěl svým výkonem 220 bodů v kvalifikaci, což byl v jeho kategorii druhý nejlepší výkon.

Na stupně vítězů mezi mladšími žáky si pro bronzovou medaili došel Tomáš Heřman ze Spartaku Chrást. V kvalifikaci byl čtvrtý, ve čtvrtfinále se probojoval na druhé místo a po prohraném semifinálovém duelu si ve finále již nenechal medaili uniknout. Zdeňka Kužela z LK Votice porazil v napínavém souboji o jediný bod (43:42). 

V kategorii starších žákyň reflexní luk se o zlaté medaile utkaly Martina Vojtová z 1. LK Plzeň 1935 a Johana Horáčková z LK ARCUS Plzeň. V napínavém souboji byla nakonec o tři body úspěšnější Martina Vojtová (51:48), která se stala mistryní republiky a stříbrnou medaili si domů odvezla Johana Horáčková.  

Další mistrovský titul pro Plzeň vybojoval mezi staršími žáky s reflexním lukem Patrik Dimov z 1. LK Plzeň 1935. Vyhrál kvalifikaci, ve čtvrtfinále skončil třetí, v semifinále porazil o jediný bod svého oddílového kolegu Josefa Zalabáka (46:45), jenž skončil nakonec čtvrtý, a zlatou medaili získal v neméně napínavém souboji s Ondřejem Merthem z SK Rapid Praha, kterého také překonal o jediný bod (49:48).

Lukostřelci ze Štruncových sadů slavili ještě dva týmové úspěchy v kategorii starších žáků. Družstvo „B“ ve složení Patrik Dimov, Ondřej Šípek a Martina Vojtová získalo mistrovský titul a družstvo „A“ ve složení Josef Zalabák, Jaroslav Slovák a Matěj Bárta dosáhlo na bronzovou příčku. Čtvrté pak skončilo družstvo LK ARCUS Plzeň ve složení Jakub Bešta, Johana Horáčková, Petra Bednářová a Markéta Bednářová.

V divizi holého luku byli mezi mladším žáky úspěšní Zdeněk Šnejd z LK Tachov, Lukáš Obeda z klubu Lukostřelci Českého lesa Dlouhý Újezd a Jakub Tutsch z LK Tachov, kterým patří zlato, stříbro a bronz.  

VÝSLEDKY

JEDNOTLIVCI REFLEXNÍ LUK:

STARŠÍ ŽÁCI:

1. Dimov Patrik 1. LK Plzeň 1935

2. Merth Onřej SK Rapid Praha 

3. Trojášek Radek LK Votice

4. Zalabák Josef 1. LK Plzeň 1935

5. Slovák Jaroslav 1. LK Plzeň 1935

6. Bešta Jakub LK ARCUS Plzeň


STARŠÍ ŽÁKYNĚ:

1. Vojtová Martina 1. LK Plzeň 1935

2. Horáčková Johana LK ARCUS Plzeň

3. Eliška Vyhnalová ŠLK ZŠ Bystřice

5. Bednářová Petra LK ARCUS Plzeň

6. Bednářová Markéta LK ARCUS Plzeň


MLADŠÍ ŽÁCI:

1. Čábelka Jonáš SK Start Praha

2. Bárta Šimon ŠLK ZŠ Bystřice

3. Heřman Tomáš LO TJ Spartak Chrást

...

5. Švinger Samuel LK ARCUS Plzeň

6. Řezáč Kryštof LO TJ Spartak Chrást


MLADŠÍ ŽÁKYNĚ:

1. Štádlerová Radka LK ARCUS Plzeň

2. Novotná Eliška ŠLK ZŠ Bystřice

3. Vašáková Alžběta ŠLK ZŠ Bystřice

4. Sýkorová Tereza LK ARCUS Plzeň 


DRUŽSTVA REFLEXNÍ LUK:

DRUŽSTVA STARŠÍ ŽÁCI:

1. 1. LK Plzeň 1935 „B“ (Dimov Patrik, Šípek Ondřej, Vojtová Martina)

2. LK Votice (Trojášek Radek, Homola Adam, Trachta Filip, Kronusová Natalie) 

3. 1. LK Plzeň 1935 „A“ (Zalabák Josef, Slovák Jaroslav, Bárta Matěj)

4. LK ARCUS Plzeň (Bešta Jakub, Horáčková Johana, Bednářová Petra, Bednářová Markéta)


DRUŽSTVA MLADŠÍ ŽÁCI:

1. LK ARCUS Plzeň (Švinger Samuel, Štádlerová Radka, Sýkorová Tereza)

2. ŠLK ZŠ Bystřice „B“ (Vašáková Alžběta, Novotná Eliška, Klápová Jana)

3. LK Votice (Kužel Zdeněk, Votavová Terezie, Trojášková Natálie)




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.09.2015 03:11



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka