Skauti a skautky z Plzeňského kraje se o víkendu utkají v závodu o nejlepší skautskou družinu

Dvaadvacet družin skautů a skautek z celého Plzeňska se 26. – 28. května sejde v Plzni na Košutce, kde změří své síly a dovednosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vítězná skupina pak postoupí do finále Svojsíkova závodu – celorepublikového klání o nejlepší skautskou družinu.

Jednou za dva roky závodí skauti a skautky ze všech krajů České republiky, aby porovnali své schopnosti, dovednosti a znalosti v široké škále disciplín.  Již od základní kol družiny plní celou řadu úkolů, které se promítají do konečného pořadí. Svojsíkův závod je určen pro skauty a skautky ve věku 11–16 let a je vyvrcholením tradiční postupové soutěže 4–8 členných skautských družin. Probíhá na třech úrovních – základní, krajské a celostátní.

Cílem Svojsíkova závodu však není jen změření sil zúčastněných družin, ale hlavně podpora jejich fungování, spolupráce, setkávání skautek a skautů v regionu i v rámci Česka, obohacení oddílových programů a vedení k praktickému využití skautských dovedností.
Jednotlivá kola závodu jsou téměř vždy provázena zajímavým tématem. Pro tento ročník organizátoři vymysleli „Skauting 21. století“. Aneb jak převést staré tradice a dovednosti do nového hávu, příkladem může být tzv. „talk show“ na různá skautská témata, při nichž bude nutné zacházet s počítačem či například projektorem. „Předpokladem úspěchu v závodě je být co možná nejlépe sehraná parta. Důležité jsou schopnosti a dovednosti každého člena družiny, ale především myšlenka, že společně dokážete všechno,“ popisuje cíle závodu skautský vedoucí Jaroslav Liška

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.05.2017 11:35



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka