Sportmanie Plzeň odstartuje už za necelý měsíc

Za necelý měsíc – v sobotu 12. srpna – začne další ročník Sportmanie Plzeň. Největší sportovní akce pro veřejnost v Plzni se vrací do zrekonstruovaného parku za OC Plzeň Plaza.

Jarní servisní akce AUTO CB

 V těchto dnech vrcholí příprava celé akce a organizátoři z Odboru sportu Magistrátu města Plzně dolaďují detaily programu, především účast hostů. 

„Velkou show slibuje slavnostní zahájení celé akce, které v sobotu 12. srpna od 17:00 hodin přivede na pódium celou řadu významných hostů a osobností. V programu vystoupí například Parkour Academy Plzeň, František Maršálek s kendamou (hračka, ze které se stává světový sport nejen v Japonsku, ale i v Česku) a mnoho dalších,“ přiblížil primátor Roman Zarzycký. 

„Samozřejmostí Sportmanie budou opět autogramiády českých olympioniků, sportovních hvězd a úspěšných plzeňských sportovců. Už v sobotu 12. srpna ve 14 hodin přijde česká reprezentantka, atletka Tereza Petržilková, v neděli 13. srpna dorazí mistři ČR ve futsale z SK Interobal Plzeň, na středu 16. srpna je naplánována beseda a autogramiáda mistrů ČR v házené z Talentu týmu Plzeňského kraje a hokejistů HC Škoda Plzeň a o den později se představí pozemní hokejisté z TJ Litice,“ doplnil radní pro sport Tomáš Morávek. 

Nad jednotlivými dny Sportmanie převezmou tradičně záštitu plzeňské obvody, čtvrtek 17. srpna bude věnován Nadaci sportující mládeže a na sobotu 19. srpna je připraven Barevný běh (pořadatel Rozběháme Česko). 

Hlavním smyslem Sportmanie Plzeň je, aby si děti, mládež i dospělí mohli na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně a Plzeňského kraje vyzkoušet nejrůznější druhy sportů. Každý ze tří třídenních bloků nabídne téměř 50 sportovních stanovišť – kromě tradičních sportovních odvětví čekají na návštěvníky mj. motokáry, vodní skluzavka, lanový park, podvodní hokej, snowboard na skutečném sněhu, dodgeball, discgolf, sportovní šerm a mnoho dalších. Děti do 15 let budou moci opět sbírat QR kódy do speciální aplikace a následně je vyměnit za bronzové, stříbrné a zlaté medaile. Aplikaci si budou moci všichni nedočkaví zájemci stáhnout již od začátku srpna.

Vstup na akci je jako obvykle zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 20. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.07.2023 10:54



7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka