Sportovních her mateřských škol v Plzni se zúčastní stovky dětí

Druhý ročník Sportovních her mateřských škol se uskuteční v úterý 16. května 2017 na Atletickém stadionu města Plzně, v případě nepříznivého počasí v atletickém tunelu. Akce vznikla z podnětu Nadace sportující mládeže a pořádá ji město Plzeň ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pohyb a zdraví.

Cílená propagace v Plzni



„Předpokládáme účast více než 500 dětí z 25 mateřských škol,“ doplnila náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková

 

Podle radního pro oblast sportu a podpory podnikání Petra Chvojky umožní Sportovní hry mateřských škol dětem poznat atmosféru sportovních soutěží se vším, co k tomu patří. „Navazují na zjišťování pohybových dovedností předškoláků s názvem Pohyb 1P, do kterého se již zapojila řada plzeňských školek,“ vysvětlil Petr Chvojka. Sportovní hry jsou vůbec největší akcí, kterou město pro děti ze svých mateřských škol pořádá.

 

Sportovní hry Mateřských škol jsou dopolední akcí, při které budou mateřské školy města Plzně soutěžit ve čtyřech individuálních disciplínách a jedné týmové soutěži. Dobrovolnou nadstavbovou disciplínou pro všechny (i pro nesoutěžící děti) je vytrvalostní běh na 400 metrů.

 

Pro nesoutěžící děti bude k dispozici relax zona, kde budou mít možnost využít nejen další sportoviště, ale také si zatancovat s maskotem akce nebo si vyzkoušet další sporty či disciplíny z projektu Pohybu 1P.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.05.2017 00:00



3 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka