Stodská nemocnice má rekonstruovanou lékárnu

Slavnostního zprovoznění za účasti představitelů Plzeňského kraje i vedení nemocnice se lékárna dočkala ve středu 24. května.

Cílená propagace v Plzni

Otevření se ujal hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, radní pro oblast zdravotnictví Milena Stárková, předseda představenstva Zdravotnického holdingu PK Marek Kýhos a Alan Sutnar. Hosté zároveň uvedli slavnostně do provozu i nový evakuační výtah, který se nachází v chodbě lůžkového traktu poblíž ostatních výtahů.

"Dle provedených odborných analýz, dle referencí pacientů, dle nízkého nebo spíše nulového počtu sporů s pacienty poskytují naše krajské nemocnice velmi kvalitní péči. To je základ a je třeba za něj zdravotníkům poděkovat. Bohužel ale nemocnice nejsou dostatečně efektivní. To si nelze nalhávat, a proto ekonomická stabilita je tím, co se v nejbližších letech budeme snažit zlepšit. A otevření lékárny - světlejší, příjemnější, v nových prostorách blíže k pacientům, aby se zvýšila záchytnost receptů a obrat z léků a léčebných přípravků, je jedním těch mnoha kroků, které postupně mohou to hospodaření zlepšovat," uvedl při zahájení provozu lékárny hejtman Josef Bernard.

Evakuační výtah nechala nemocnice postavit na doporučení hasičů. Z dosavadních třech výtahů, které slouží návštěvníkům nemocice, mohl totiž k případné evakuaci osob sloužit pouze jeden. Nyní jsou k tomuto účelu využitelné dva. „Rozdíl mezi standardním a evakuačním výtahem je, že evakuační výtah má bezpečnostní záložní zdroj a může být v provozu při požáru,“ popisuje vedoucí technického oddělení Stodské nemocnice Vladimír Trousil.

Výtah stál nemocnici 3,3 milionu korun. Tři čtvrtiny sumy poskytlo dotací ministerstvo zdravotnictví.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka