Strážníky v Plzni o víkendu zaměstnávali opilci

K některým museli strážníci volat záchranáře, jelikož si způsobili poranění, která si vyžádala ošetření.

Jarní servisní akce AUTO CB

V noci z pátku na sobotu zastavila hlídka městské policie ze služebny Bory  v ulici U Borského parku řidiče osobního motorového vozidla BMW. Za volantem vozu seděl šestatřicetiletý muž z Lounska. Už při vystupování z auta byl jeho krok značně nejistý. Při kontrole předložil pouze občanský průkaz, odmítal podat vysvětlení a vůbec spolupracovat, navíc z jeho dechu táhl alkohol. Provedení dechové zkoušky muž odmítl. Jednal se strážníky arogantně, vyhrožoval jim, že je vysvleče z uniformy, neboť neví, s kým prý mají tu čest, a i přes opakované výzvy z místa odcházel. Jelikož hlídku začal verbálně a fyzicky napadat, bylo proti němu použito donucovacích prostředků, skončil s želízky na rukou. K dalšímu šetření si věc převzali státní policisté.

V brzkých ranních hodinách převezli strážníci k vystřízlivění na záchytku osmadvacetiletou ženu původem z Prahy. Paní si v důsledku alkoholového opojení ustlala na zemi ve Sladkovského ulici, kde rovnou usnula.  Po probuzení jí nohy vůbec neposlouchaly.
V dopoledních hodinách poté obdržela městská policie oznámení o problému s opilcem na autobusovém nádraží, který má obtěžovat kolemjdoucí. Čtyřicetiletý cizinec v době příjezdu hlídky vrávoral mezi zaparkovanými vozidly taxi služby.  V průběhu projednávání záležitosti neustále kolem sebe rozhazoval rukama a snažil se na hlídku útočit. Protože neakceptoval výzev strážníků, bylo proti němu použito donucovacích prostředků. S pouty na rukou byl dopraven do protialkoholní záchytné stanice.

V podvečer vyjela hlídka městské policie ze služebny Lochotín na oznámení do Hodonínské ulice.  Na místě strážníci našli staršího muže pod vlivem alkoholu. Třiašedesátiletý Plzeňan si v důsledku přemíry vypitého alkoholu způsobil krvácivé poranění v obličeji, když zakopl. Dorazit z toho důvodu museli také záchranáři, kteří si ho převzali následně do své péče. Ještě předtím, než se tak stalo, mu provizorně jeho poranění ošetřili strážníci.

V sobotu večer došlo v Šumavské ulici k havárii vozu, který řídil cizinec pod vlivem alkoholu. Řidič se pokusil z místa odjet.  K nehodě došlo v úseku místa pro přecházení chodců. Od dopravní nehody se pokusil muž za volantem odjet. Opodál v tu chvíli byli na obchůzce psovodi městské policie, muže zajistili a předali policistům k dalšímu opatření.
Případy v nichž hrál alkohol svou roli, řešili strážníci i v neděli. V dopoledních hodinách si dojeli pro opilého muže k provozovně do ulice Karla Steinera, kde si přímo vedle vchodu dovnitř ustlal pětašedesátiletý muž z Plzně. Když ho hlídka vzbudila, nezvládal chůzi po svých, a to ani, když se mu snažili strážníci pomoci.  Neustále padal na zem, čímž hrozilo, že se zraní.  Rozhodnuto proto bylo, že bude převezen do protialkoholní záchytné stanice.

K dalšímu případu, který zaznamenala městská policie v odpoledních hodinách, si hlídka volala záchranáře.  Strážníci byli přivoláni k prodejně v ulici U Prazdroje, kde si u zadního vchodu ustlala dost opilá žena. Podle oznamovatele ležela již na místě delší dobu a dávivými zvuky, která vydávala, pohoršovala procházející zákazníky. Žena, jež byla strážníkům dobře známá z předchozích činností, doznala, že to poněkud dost přehnala s pitím alkoholu. Kvůli bolestem břicha, na které si stěžovala, byla přivolána ZZS.  Doté než záchranáři dorazili a převzali si jí do své péče, byla usazena do úlevové polohy a strážníci s ní komunikovali, aby ji udrželi v bdělém stavu.

Po čtvrté odpoledne zasahovala hlídku ze služebny Městské policie Plzeň – střed v prodejně tabáku na Americké. Muž pod vlivem alkoholu tu verbálně napadal prodavačku a zákazníky. Dechovou zkouškou, která byla u něj provedena, byla u něj zjištěna hladina alkoholu 2,11 promile. Po provedení dechové zkoušky se jeho agresivita začala stupňovat. Hlídka muže vyzvala, aby zanechal svého jednání, muž se ale pokusil napadnout oznamovatelku, proto skončil záhy s pouty na rukou. Strážníci ho převezli do patřičného zdravotnického zařízení k vystřízlivění. Poté se zpovídal ze spáchaného přestupku proti veřejnému pořádku, kterého se dopustil.

Večer pak vyjížděli ještě strážníci do ulice Skrétova, kde nalezli na hlavě zraněného muže. Třiapadesátiletý Slovák se opil a cestou domů zakopl, upadl na zem, kde usnul.  Dechová zkouška prokázala u něj přítomnost 2,88 promile. Přivolaná ZZS si převzala muže k o šetření a záchranář rozhodl o jeho převozu do zdravotnického zařízení.

foto: mp plzeň


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.03.2018 11:25



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka