Středisko Nad Nádražím - Belveder vstupuje do šesté společné zimy, zdraží o 15 %

Bezinfekčnosti v režimu očkování - test – prodělání nemoci (OTN) zde budou lyžaři prokazovat u kas. Kvůli zohlednění enormního růstu cen energií a dalších nákladů tady skipasy meziročně podražily o 15 %.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výhody lyžování „přes kopec“. Skvělé zázemí pro děti včetně zajištění hlídání dětí do 3 let.

 Co do délky sjezdovek a přepravní kapacity vleků druhé největší lyžařské středisko v oblasti Železnorudska i Plzeňského kraje - propojené areály Nad Nádražím a Belveder, vstupuje pod stejným provozovatelem už do šesté společné zimní sezony. „Loňská vlastně žádná nebyla, takže jsme se v přípravách na tu stávající soustředili především na nutnou údržbu obou areálu a techniky. Pokud to podmínky umožní chtěli bychom zahájit provoz na začátku prosince okolo Mikuláše,“ říká plzeňský podnikatel Ladislav Zísler, který areál Nad Nádražím-Belveder provozuje prostřednictvím společnosti ARC-H Hradec Králové s.r.o.   

Bezinfekčnost coby nutnou podmínku vstupu na vleky a lyžování se tady bude prokazovat při nákupu skipasů u všech kas střediska jak na straně svahů Belvederu, tak Nad Nádražím. Zdejší systém odbavení zatím online nákupy neumožňuje. „Chtěl bych už proto takto dopředu lyžaře poprosit, aby měli doklady (potvrzení o očkování, o negativním testu nebo o prodělané nemoci /OTN) připraveny před tím, než přistoupí k nákupnímu okénku u kasy. Jde především o jejich komfort a zkrácení času nákupu skipasu,“ apeluje na návštěvníky už takto v předstihu L.Zísler.

Výhodou střediska Nad Nádražím – Belveder, dohromady disponuje 3,5 kilometry sjezdovek, je jednotný a tady přehledný ceník po celou zimní sezonu. „U nás sezonu nijak na vedlejší nebo hlavní cenově nedělíme. Lyžaři zaplatí stejné peníze od startu zimní sezony do jejího konce. Letos jsme kvůli enormnímu zdražení energií, zohlednění mzdových nákladů, kde jsme svým zaměstnancům přilepšili, a dalším vlivům na naše náklady, zvýšili ceny všech skipasů o 15 procent,“ vysvětluje L.Zísler. Prakticky celou klientelu zde tvoří tuzemští návštěvníci.     
  
Celodenní skipas pro dospělého stojí Nad Nádražím/Belvederu 650 korun. Děti do 14 let a důchodci od 65 do 69 let zaplatí 480 korun a senioři od 70 let tady lyžují za korunu. Celodenní rodinný skipas (2 dospělí a 2 děti) tu přijde na 1840 korun. S dalšími procentuálními slevami mohou pak počítat např. lyžařské školní kurzy. Lyžaři si i tady mohou zakoupit společný skipas využitelný v nedalekém Ski&Bike Špičák, kam navíc mohou dojet i jednu zastávku vlakem. Středisko je navíc od nádraží vzdálené desítky (Nad Nádraží) a cca tři sta metrů (Ski&Bike Špičák). Ceny společného skipasu kopírují ty ze Špičáku.

Zajíždí sem také (jak k nástupu na vleky Nad Nádraží, tak k Belvederu) železnorudský skibus provozovaný městem, jejich provozovatel na něj ale také významně přispívá. „Před Belvedrem může parkovat zhruba 80 aut, Nad Nádražím lze využít sousední třídu 1.máje s 30 – 40 parkovacími místy. Skibus k nám bude dopravovat lyžaře především z městského parkoviště Kaskády, které je zdarma,“ doplňuje Ladislav Zísler.

 
Další souhrnné informace k nastávající zimní sezoně


Sjezdovky

7 sjezdovek, celkem 3,5 km – zhruba polovina jejich délky Nad Nádražím (dvě modré vhodné pro děti a začátečníky, jedna červená). Druhá polovina na Belvederu (tři červené, více sportovní, jedna modrá)
6 lyžařských vleků (jejich přepravní kapacita = 6 tisíc lidí za hodinu), 30metrový pohyblivý pás, dětský kolotoč, dětský ručičkový vlek. Bohaté zázemí pro děti včetně dětského hřiště (houpačky, skluzavky). Zajištění hlídání dětí do 3 let (v kooperaci se Ski&Bike Špičák).  

Místní raritou je možnost lyžování z hlediska světových stran na různě situovaných kopcích. Přes kopec z Nad Nádraží na Belveder pomůže lyžařům po výjezdu vlekem (kotvou) do dalšího menšího zhruba 40metrového stoupání přibližovací vlek. Z opačné strany to jde gravitací po lyžích samo. Každodenní provoz od 9 do 16 hodin.   
 
Večerní lyžování se koná každý den od 18 do 21 hodin v areálu Nad Nádražím.

Areál je vybaven moderní zasněžovací technikou. Na zahájení provozu tady v případě dobrých podmínek pro technické zasněžování potřebují cca 3 dny.

Rolba upravuje svahy každý den, a navíc i před večerním lyžováním. Pod lyžařskými vleky se upravují lyžařské stopy pro běžkaře (díky pronájmu rolby od města Ž.Ruda za úplatu)     


Další aktivity

Lyžařská škola již po řadu zimních sezon zajišťována ve spolupráci s instruktory ze Ski&Bike Špičák.

K dispozici půjčovna lyží a servis (250 metrů od areálu Nad Nádražím v Ž Rudě), úschovna věcí. 

Areál pořádá regionální závody v alpském lyžování v dětských a dorosteneckých kategoriích. 

Občerstvení

Moderní horské bufety s tradičním sortimentem (středisko je pronajímá externím provozovatelům na obou stranách kopce). Na vrcholu Belveder stejnojmenný hotel s malým pivovarem.      

foto: skinadrazi.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka