Svatomartinskou husu v Habrmannově parku si užily stovky lidí

Celkem devět set lidí v neděli navštívilo v Plzni na Doubravce 4. ročník tradiční akce nazvané Svatomartinská husa. Nechyběl samozřejmě ani svatý Martin, který se svojí družinou přijel na bílém koni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Více než 300 návštěvníků si ve vyhřívaném stanu dopřálo tradiční pokrm, tedy svatomartinskou husu se zelím a knedlíky. Na odbyt šel ale také například burger s husím masem nebo husí kaldoun s domácími nudlemi.

Své umění tady představil i kuchař Martin Havlík, který návštěvníkům připravil husí prsa s kaštanovým pyré a rybízovou omáčkou. Lidé ochutnávali také mladá a svatomartinská vína celkem od čtyřiceti tuzemských vinařů. Nejvíce šlo na odbyt bílé svatomartinské víno. Svatomartinskou husu pořádá Úřad městského obvodu Plzeň 4. „Jsme rádi, že nám vyšlo počasí a lidé se mohli trochu zastavit a společně si popovídat. Byla tu k dostání moc pěkná vína a návštěvníci mohli ochutnat hned několik zajímavých specialit, například husí játra na víně s cibulovým čatním a jablky nebo lokše s trhaným kachním masem,“ říká místostarosta Čtyřky Ing. Jan Kakeš. „Tato akce se stala stejně oblíbenou jako Doubravecké slavnosti vína, které pořádáme v září. Proto budeme v pořádání těchto akcí pokračovat dál,“ dodává místostarosta Ing. Zdeněk Mádr. Svatomartinská husa je samozřejmě určena především dospělým návštěvníkům, ale ani děti nepřišly zkrátka. Rodiče jim tady mohli koupit také sladké svatomartinské podkovy, palačinky a další sladkosti. Kromě toho zde byly jako tradičně i dětské dílničky.

foto: úmo plzeň 4

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka