TOP 09 povede do voleb duo lékařů

Dva lékaři, kteří jsou zároveň i úspěšnými komunálními politiky, se stali tvářemi TOP 09 pro dvoje podzimní volby.


Lídrem pro ty krajské bude primář Klatovské nemocnice a krajský místopředseda TOP 09 Richard Pikner. O křeslo v Senátu se bude v barvách TOP 09 ve volebním obvodu č. 7 Plzeň - město ucházet Jiří Dort (na snímku), úspěšný primář neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni a městský zastupitel obvodu Plzeň - Černice.

„Bílý plášť mě neizoluje ve sterilním prostředí nemocnice. Naopak, díky svým pacientům znám celou řadu problémů, které obyvatele našeho kraj trápí a měly by se řešit. I v samotném krajském zdravotnictví je stále co zlepšovat,“ říká lídr kandidátky TOP 09 Richard Pikner, který je členem Zdravotního výboru Plzeňského kraje.

„Je  načase  investovat nejen do budov a přístrojového vybavení, ale také do lidí. Kvalitní odborníci jsou důležitou součástí služby, kterou kraj může lidem nabídnout,“ dodává jednička kandidátky Richard Pikner. Jako lékař vede laboratoře klatovské nemocnice a specializuje se na léčbu osteoporózy a poruch kostního metabolizmu. Zasloužil se také o založení Oddělení kostního metabolizmu a Oddělení klinické mikrobiologie v Klatovské nemocnici a.s. Jako pedagog přednáší na dvou vysokých školách v Plzni. Konkrétně na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy a Fakultě Zdravotnických studií Západočeské univerzity.

Dalšími tématy, kterými chce TOP 09 oslovit voliče, jsou především zlepšení podmínek pro pracovníky ve školství a v sociální péči.  „Chceme zlepšit dostupnost především terénních sociálních služeb, podporovat denní stacionáře a kvalitní služby neziskových organizací, které kraj dlouhodobě zanedbává. Vyspělá společnost se také musí vyznačovat podporou seniorů nebo sociálně handicapovaných,“ dodává Richard Pikner.

O místo v Senátu se v barvách TOP 09 bude ucházet úspěšný neonatolog, primář Fakultní nemocnice v Plzni a zastupitel Městského obvodu Plzeň 8 - Černice Jiří Dort.  „V Senátu chci zúročit své profesní znalosti i zkušenosti z komunální politiky. Jako senátor mohu pro náš region udělat více a přesto zůstat v kontaktu s občany,“ říká Jiří Dort, který se profesně věnuje nemocným dětem a zejména novorozencům. Zasadil se o vybudování Neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni a podílel se také na stanovení koncepce a rozvoje Centra vývojové péče pro ambulantní dlouhodobé sledování a komplexní péči o děti s ohrožením vývoje nebo s postižením. „Ve svém oboru vidím, že se potýkáme s nedostatkem kvalitních lékařů i sester. Stát by v době ekonomického růstu především měl využít této příznivé situace a vytvořit takové podmínky, které přivedou a udrží kvalifikované zaměstnance a zajistí kvalitní postgraduální vzdělávání. Proto se chci v Senátu zasadit se o férové zdravotnictví jak pro pacienty, tak pro zdravotníky,“ říká Jiří Dort.

„Obyvatelé našeho kraje si zaslouží ty nejlepší kandidáty. A takové osobnosti jim v podobě našich kandidátů na hejtmana i senátora také nabízíme,“ uvedl krajský předseda TOP 09 Petr Suchý.
 

 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.03.2016 10:57



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka