Mikuláš, čert a anděl z TOP 09 navštívili v nemocnicích děti i seniory

Plzeňská TOP 09 i letos pokračuje v tradici, kterou dodržuje už od roku 2009 a obdarovala Mikulášskou nadílkou nemocné děti v dětské Nemocnici u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Odpoledne pak zavítala s nadílkou za seniory do Fakultní nemocnice v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Potěšit dětské pacienty ve stacionáři i na lůžkovém oddělení přišli v pondělí ráno místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Ondřej Ženíšek v roli Mikuláše, architekt a člen regionálního výboru TOP 09 Plzeň Jan Toman jako čert a lochotínská zastupitelka Ilona Jehličková jako anděl.

„K předvánočním tradicím pro mě už neodmyslitelně patří Mikulášská návštěva v nemocnici u Sv. Jiří. Jako TOP 09 jsme tuto tradici po domluvě s paní primářkou Pouskovou založili hned v roce 2009 a zatím jsme ani jednou nevynechali. Malým pacientům a jejich rodičům se tak snažíme každoročně zpestřit pobyt v nemocnici a rozveselit je. Jsem moc rád, že se nám podařilo rozesmát i seniory, když nám recitovali básničky nebo když jsme jim vysvětlili, že k nim na oddělení, na rozdíl od dětského, nemůžeme nosit jejich knihu hříchů, protože je tak těžká, že bych jí neunesl ani s pomocí čerta,“ říká místostarosta centrálního plzeňského obvodu Ondřej Ženíšek.

„Každý rok se moc těším na naši tradiční Mikulášskou návštěvu v Nemocnici Sv. Jiří. Pokaždé když se nám podaří vykouzlit úsměv ve tvářích dětí, které musí trávit předvánoční čas v nemocnici, je to nepopsatelně krásný okamžik. Stejně tak ráda navštěvuji seniory, kteří jsou nesmírně vděční za rozptýlení při jejich pobytu v nemocnici. Nejen v adventním čase bychom měli pomáhat těm, kteří naši pomoc potřebují a pomocí může být i pouhá pozornost nebo zdánlivá drobnost,“ říká lochotínská zastupitelka Ilona Jehličková.

„Děti se občas čertů bojí, proto se, zvláště v prostředí nemocnice, snažím být „hodný čert“, který děti nestraší. Maximálně jsme si popovídali o tom, že by měly být hodné. Mým mikulášským přáním by bylo, aby žádné dítě nemuselo trávit Vánoce či advent v nemocnici a jsem rád, že se nám snad povedlo rozveselit ty, které nemají letos takové štěstí,“ uzavírá Jan Toman.

Nemocnice u Sv. Jiří je soukromé zdravotnické zařízení poskytující lékařskou péči dětským pacientům od novorozeneckého věku až do 19 let. Další součásti zařízení jsou endokrinologická ordinace pro děti a dospělé, respirační ordinace pro choroby dýchacích cest dětí či oddělení komplexní léčebné rehabilitace.

Odpoledne pak patřilo návštěvě Oddělení sociální péče Fakultní nemocnice v Plzni, které se stará o seniory, kteří nepotřebují celodenní lékařskou péči, ale vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nejsou schopni se obejít bez pomoci a péče jiné fyzické osoby. Oddělení poskytuje kvalitní sociální služby a ošetřovatelskou péči.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka