Tradiční poslední vycházka rokycanských ochránců přírody slavila na Štěpána úspěch

Rokycanští ochránci přírody každoročně pořádají několik zajímavých akcí pro nejširší veřejnost. Tou letošní poslední bylo již tradiční přikrmování živočichů v rokycanských parcích, které se uskutečnilo na Štěpána, tedy 26. prosince.

Jarní servisní akce AUTO CB

Téměř padesát zájemců vyrazilo mírně po čtrnácté hodině od rokycanského vlakového nádraží na stráň nad městem, aby se nejen vyvětrali, ale především pomohli volně žijícím živočichům překonat zimu. Odstartovali tak pravidelné přikrmování v rokycanských parcích, kde se koncentruje drobné zpěvné ptactvo potřebující v zimních dnech lidskou pomoc, byť letošní počasí zimu zatím příliš nepřipomíná.

Smyslem vycházky bylo též vysvětlit nejširší veřejnosti správný způsob přikrmování nejen opeřených obyvatel přírody, ale i volně žijící zvěře, o kterou se v zimních měsících pečlivě starají především myslivci. Ne vždy totiž lidé vědí jak správně přikrmovat volně žijící živočichy a mnohdy nesprávnou potravou mohou i živočichům ublížit.

Pokud i Vy máte zájem o přikrmování živočichů v přírodě a nevíte si rady, je vhodné kontaktovat myslivce ve svém okolí nebo rokycanské ochránce přírody.

"Rádi bychom připomněli, že hodnocení naší činnosti za rok 2015 proběhne v sobotu 23. ledna 2016 od 16.00 hodin v salonku Restaurace „Železná“ v Rokycanech. Rokování plného informací o rokycanské organizaci se může zúčastnit každý, tedy i nečlen, respektive potenciální zájemce o členství. Na programu je shrnutí uplynulé činnosti i představení připravovaných akcí. Kromě členské základny, zájemců o členství v organizaci je vítaná i účast spolupracujících organizací a podporovatelů," zve šéf Pavel Moulis .

Nemáte-li možnost se rokování či přikrmování volně žijících živočichů zapojit a přesto chcete významně pomoci, stačí odeslat dárcovskou sms zprávu přesně ve tvaru DMS ZVIREVNOUZI ROKYCANY na telefonní číslo 87777. Po jejím správném odeslání Vám přijde poděkování. Možností podpory je však mnohem více, stačí se ozvat na tel. 603239922 nebo navštívit webové stránky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka