Trhy i koncerty. Advent bude v Mirošově bohatý

Adventní období začíná už v neděli a v řadě měst a obcí se na něj chystá bohatý kulturní program. Výjimkou nebude ani Mirošov. Stejně jako každý rok tu advent zahájí tradiční adventní trhy.

Cílená propagace v Plzni

 3. prosince bude náměsí Míru patřit řemeslným výrobkům všeho druhu, skvělému jídlu i pití a v neposlední řadě i hudbě. „Moc se těším hlavně na vystoupení dětí z naší mateřské a základní školy. Právě dětem totiž patří předvánoční a vánoční období ze všech nejvíce,“ zve na doprovodný program starosta Mirošova Vlastimil Sýkora. Děti na pódiu u kostela v 16 hodin vystřídá Bára Zemanová a v 16:45 z pódia popřeje krásný advent i starosta a dá pokyn k rozsvícení vánočního stromu. „Musím předem poděkovat i členkám a členům naší kulturní komise. Adventním trhům a doprovodnému programu věnují spoustu času i energie,“ uzavírá starosta Sýkora.

Hned dvě další hudební akce se v Mirošově chystají na 20. prosince. Na tento den je naplánováno tradiční Zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň. Mirošov se účastní již po třinácté a i letos se v 18 hodin sejde spousta místních i přespolních před krásně opravenou radnicí, aby si s horkým čajem v ruce zazpívali Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán.

Už o hodinu později pokračuje kulturní program přímo na radnici. 20. prosince v 19 hodin v obřadní místnosti vystoupí oceňovaná sopranistka Jana Veberová a za klavírního doprovodu Štěpána Slavíka zazpívá ty nejkrásnější vánoční písně. Hosté se mohou těšit na Purpuru, Vždyť jsou Vánoce a spoustu dalších známých melodií. Posledních pár vstupenek na adventní koncert je v prodeji v pokladně městského úřadu v Mirošově.

„Ať už do Mirošova přijedete na trhy, za kulturou nebo na výlet, vyhraďte si chvilku času a zastavte se i u naší sokolovny. Uvidíte tu něco, co jinde nemají,“ zve k místnímu unikátu Vlastimil Sýkora. Před několika týdny tu byl dokončen projekt Historie psaná na plotě. Ten dostala mirošovská sokolovna úplně nový a zdobí jej řada uměleckých dřevořezeb a informačních panelů. Ty popisují historii Mirošova od geologických dávnověků až po současnost. Takovouto kombinaci umění a poučení byste jinde skutečně hledali jen těžko. Tak nashledanou v Mirošově!

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.11.2023 12:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka