V Besedě zazní písně Amy Winehouse, hraje původní kapela. Co se ještě chystá v září?

I když byla kariéra britské zpěvačky Amy Winehouse jen krátká a do svého úmrtí v pouhých sedmadvaceti letech nestihla vydat víc než dvě alba, do hudebních dějin se zapsala takřka nesmazatelně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ať už svými písněmi, nebo bouřlivým životem, na který nakonec doplatila. Její nezapomenutelné skladby ale dál zní i z pódií a v pátek 8. září si je budou moci hudební fanoušci vychutnat také v sále plzeňské Měšťanské besedy.

Písně z obou úspěšných alb, z nichž to druhé v pořadí si vysloužilo dokonce pět cen Grammy, ožijí díky The Amy Winehouse Band, což je sestava, která se zpěvačkou vystupovala původně.

Jen k mikrofonu se místo ní postaví rodačka z Bristolu Bronte Shande. „Postojem, zvukem a vokálními schopnostmi je Amy nejblíže ze všech, které jsem slyšel, a Amyiny písně podává neuvěřitelně autentickým způsobem. Jsme nadšení, že se k nám připojila,“ říká na její adresu Dale Davis, baskytarista, který spolupracoval s Amy Winehouse od jejích hudebních začátků a stal se jejím dobrým přítelem. Je vůdčí osobnost uskupení a v minulosti koncertoval a nahrával například také s Tinou Turner, Markem Ronsonem nebo Paulem Youngem.

I ostatní členové mají za sebou vedle hraní s Amy Winehouse spolupráci s dalšími velkými jmény světové hudební scény. Ať už jde o kytaristu Hawiho Gondweho, bubeníka Nathana Allena, trumpetistu Henryho Collinse nebo saxofonistu Jima Hunta. „Vystupovat nebo nahrávat s Amy bylo prostě tak dobré, jak to jen jde. Všichni se těšíme, až si znovu připomeneme její živá vystoupení,“ vzkazuje fanouškům na webu kapely bubeník Nathan Allen.

Na koncertu zazní skladby jako Rehab, Back To Black, Valerie, Love Is A losing Game, Tears Dry On Their Own, I’m No Good a další v doprovodu vizuálních prvků na obrazovce. Začátek show je ve 20 hodin, Velký sál Besedy tentokrát nabídne kromě míst na sezení také prostor na stání. 

Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz.

PROGRAM MĚŠŤANSKÉ BESEDY

září 2023

HUDBA

8.9. 2023 20:00 The Amy Winehouse Band

18.9. 2023 19:00 Zpívám, tedy jsem

Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.

Na koncert lze zakoupit zvýhodněnou vstupenku pro seniory nad 65 let za cenu 200 Kč.

30.9. 2023 20:00 Karel Plíhal

Karel Plíhal, ojedinělý hudebník, textař a poeta umí publikum v jedné chvíli rozesmát veselou písničkou a vzápětí rozněžnit emotivním textem. Při koncertu nás čeká komorní atmosféra a hravá poetika, často sebeironické texty nebo krátké veršované písničky.

Koncert je mládeži do 12 let nepřístupný.


DIVADLO

7.9. 2023 19:00 Minipárty s Karlem Šípem

Zábavná talk show baviče, moderátora a textaře Karla Šípa na motivy televizního pořadu Všechnopárty. Pořadem provází Jiří Bláha, prostor dostanou také dotazy diváků.

10.9. 2023 19:00 Hrdý Budžeš - VYPRODÁNO

Dramatizaceúspěšné stejnojmenné prózy spisovatelky Ireny Douskové, zakterý dostala Barbora Hrzánová cenu THÁLIE 2003. Hrdinka příběhu nás pohledem osmiletého dítěte sugestivně provází tragikomickými roky husákovské normalizace, tak jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých.


14.9. 2023 19:30 Caveman

One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

17.9. 2023 19:00 Prachy!!!

Známá situační komedie, jejíž hrdinové se díky nečekanému nálezu kufříku plného peněz ocitnou v neuvěřitelném řetězci stále se vršících lží, úskoků, výmluv a dokonce i vydírání. Vidina bohatství rozmetá nejen poklidný život spořádaného manželského páru, ale vtáhne do hry i další aktéry...


AKCE PRO DĚTI

17.9. 2023 15:00 Letíme 2 / Kino Beseda

Další dobrodružství vrabčáka Richarda je tady. Tentokráte se rozhodl zaletět si do severní Afriky. Dostanese do dalekého pouštního města, kde potká vrabčici Samii a její kamarády, které drží v zajetí chamtivý páv. Jediný způsob, jak je může zachránit, je vyřešit hádanku a najít Velký Klenot.

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.


KINO BESEDA

6.9. 2023 19:30 Dvě slova jako klíč

Volné pokračování diváckého hitu Úsměvy smutných mužů v režii Dana Svátka podle knihy Josefa Formánka s Davidem Švehlíkem a Ivanem Fraňkem v hlavních rolích. Film sleduje osudy různých lidí na několika kontinentech, které se nakonec se spojí v jeden příběh. Snímek vznikal po celém světě, kromě Česka natáčel štáb také ve Francii, Dánsku, Indii, Himalájích, New Yorku, nebo v Indonésii.

7.9. 2023 19:30 Mission: Impossible Odplata – První část

Ethan Hunt se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však vynořuje až příliš živý přízrak z minulosti. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit.

11.9. 2023 19:30 Můžem i s mužem

Fenomenální divadelní hra dostala filmovou podobu. Cˇtyrˇi kamarádky v nejlepších letech se sejdou na oslavě narozenin v tajemném byteˇ, kde se setkávají s úplně cizími lidmi. Na oslavě odhaluji´ své nejhlubší touhy a nesplněná přání. S postupujícím večerem si však všechny uvědomují, že touží hlavně po lásce a porozumění. A nadešel čas s tím něco udělat!


13.9. 2023 19:30 Barbie

Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo jste Ken. Margot Robbie a Ryan Gosling ve svěží a originální satiře.


14.9. / 28. 9.19:30 Minulé životy

Spisovatelku Noru a její dětskou lásku Hae-Sunga sice dělí tisíce kilometrů, spojuje je však výjimečně hluboké pouto. Po více než dvou dekádách odloučení se dvě spřízněné duše setkávají v New Yorku. Režisérka Celine Song v citlivé moderní romanci oceněné na mnoha filmových festivalech vypráví v několika časových rovinách příběh dvou lidí, jež se navzájem velmi milují,  a přesto se jejich osudy fatálně míjely.


17.9. 2023 15:00 Letíme 2

Další dobrodružství vrabčáka Richarda je tady. Tentokráte se rozhodl zaletět si do severní Afriky. Dostanese do dalekého pouštního města, kde potká vrabčici Samii a její kamarády, které drží v zajetí chamtivý páv. Jediný způsob, jak je může zachránit, je vyřešit hádanku a najít Velký Klenot.

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.


17.9. 2023 17:30 Oppenheimer

Astrofyzik Robert Oppenheimer byl klíčovým členem tajného Projektu Manhattan ke zrekonstruování atomové bomby. Sledujeme tříhodinové životopisné drama o pokusu sestrojit vynález, který má potenciál zničit celý svět, ale bez jehož včasného dokončení se tentýž svět nepodaří zachránit.

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč. Slevu lze koupit online.


18.9. 2023 19:30 Asteroid City

Asteroid City jekomedie Wese Andersona, která se odehrává ve stejnojmenném fiktivním pouštním městě, kam se sjedou nejchytřejší děti z celé Ameriky, aby poměřily své schopnosti a síly. Jenže události, které otřesou celým světem, jim poněkud zhatí plány. Film zaujme mimo jiné neskutečným hereckým obsazením.


20.9. 2023 19:30 Němá tajemství
Některé události vstupují do našich životů nezvány. A přesně taková potká i veterináře Martina (Marián Mitaš) a jeho ženu Eriku (Jana Plodková), jejichž životy obrátí naruby jediný okamžik. Martinův vážný úraz je podezřelý, a tak se k rodinným trablům přidá ještě podezřívavost policie. Krimi vystavěné kolem vyšetřování případu postupně graduje do psychologického dramatu o vztazích, traumatech v nich a lžích.


21.9. 2023 19:30 Aftersun

Někdy v devadesátých letech, kdesi v tureckém přímořském resortu, tráví dovolenou rozvedený mladý otec Calum se skoro náctiletou dcerou Sophií. Pohodové vystupování táty, který žádnou legraci nezkazí a baví se tím, že jej okolí považuje za dívčina staršího bratra, však zastírá znepokojivý závoj melancholie. Díky svému křehce impresivnímu vyprávění a ohromující empatii se stal snímek diváckým hitem desítek festivalů, včetně Cannes, Toronta i Karlových Varů.






The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka