V hale Lokomotivy začal veletrh cestovního ruchu ITEP

Speciální industriální tematika, unikátní expozice, desítky vystavovatelů z Čech i zahraničí, cestovatelské přednášky, edukativní program pro školy, dětská zóna a spousta dalších zajímavostí, takový je letošní veletrh cestovního ruchu ITEP v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Na ten Plzeňský kraj zve širokou veřejnost a zejména milovníky industriálních památek. Slavnostně byl letošní ročník dnes zahájen zástupci Plzeňského kraje, partnerského Moravskoslezského kraje a zahraničních partnerů.

Veletrh, kam každoročně míří tisíce návštěvníků, probíhá ve sportovní hale TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech od čtvrtka 21. do soboty 23. září 2023. ITEP pořádá již tradičně Plzeňský kraj.

Letošní ročník se nese v duchu Industry. „ITEP představuje širokou škálu industriálních cílů. Plzeňský kraj ve své rozsáhlé expozici mimo jiné prezentuje funkční seismickou stanici, která je připravena ve spolupráci s Geofyzikálním ústavem Akademie věd České republiky. Návštěvníci uvidí např. model prvního seismického přístroje,“ upozorňuje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Plzeňského kraje Libor Picka a dodává: „Poutavou expozici nabízí také hlavní partner veletrhu Moravskoslezský kraj. Představí širokou škálu technických památek a ukázky místní řemeslné výroby. V jeho expozici najdete netradiční zajímavosti, například model těžební věže.“
Speciální expozici chystá také Centrum Caolinum Nevřeň-unikátní technická památka, v jejímž kaolinovém dole se natáčela pohádka Čertí brko. Do světa jaderné energie mohou návštěvníci ITEPu nahlédnout s Atom muzeem. Nechybí tradiční program pro cestovatele, zajímaví vystavovatelé z Čech i zahraničí s širokou nabídkou turistických cílů, nové publikace, mapy, brožury.
Novinkou jsou letos venkovní expozice. Zde můžete vidět historické i speciálně upravené busy a karavany, dále expediční off-road vozy. „S off-road vozem přijede i herec a vášnivý cestovatel Lukáš Langmajer, který se s návštěvníky podělí o zážitky z cest po divoké a nespoutané Albánii. Návštěvníci mohou ochutnat také speciální várku piva IpaTEP, kterou jsme nechali k příležitosti veletrhu uvařit. Máme dokonce i vlastní turistickou vizitku ITEP 2023. Její křest proběhl na stánku České pohádkové akademie,“ vyjmenovává další novinky radní Libor Picka.
Velkým lákadlem je interaktivní industriální itepácká stezka. Ti, kdo ji úspěšně projdou, získají obří nafukovací kruh ze speciální edice Turistů ráj. V průběhu každého veletržního dne bude navíc probíhat losování o úžasné hlavní ceny, např. poukázky na plachtění po Boleváku nebo rodinné vstupenky do Techmania Science Center či na filmový festival Finále Plzeň. 

Plzeňský kraj přichystal na letošní veletrh speciální edukativní program pro školy. „Ve čtvrtek 21. a v pátek 22. září jsme pro žáky a studenty 2. stupně základních, středních a vyšších odborných škol připravili přednášky, workshopy v interaktivních expozicích a soutěže o velmi zajímavé ceny,“ uvádí Libor Picka.
Veletrh ITEP pamatuje i na děti, zábavu nabídne velká dětská zóna s tvořivými dílnami a soutěžemi.
Vstup na veletrh ITEP je jako každoročně zdarma.

Výběr z programu veletrhu ITEP
Interaktivní industriální itepácká stezka o ceny
Zdarma obří nafukovací kruh ze speciální edice Turistů ráj
Slosování úžasné hlavní ceny (rodinná vstupenka do Techmania Science Center, plachtění po Boleváku atd.)
Zajímaví hosté:
Herec a vášnivý cestovatel Lukáš Langmajer
Zpěvák Ivo Jahelka
Sportovní osobnost Pavel Horváth
Cestovatelské přednášky
Štěpán Pastula „Putování kanadskou divočinou“
Martin Pávek „Posvátná místa Mexika“
Šebestián Bok „Za bány Asie“
Speciální várka piva IpaTEP
Připravená k ochutnání v limitované edici pouze pro letošní veletrh ITEP
Atraktivní venkovní expozice
Historické a speciální busy, off-road vozy a karavany
Interaktivní workshopy
Zaměřené na poznávání technických cílů a památek
Přednášky a show
Mobilní planetárium „Vesmír kolem nás“
Atom muzeum „Využití jaderné energie v míru, ve válce i v medicíně“
Techmania Science Centrum „Show s tekutým dusíkem / Van de Graaffův generátor“
Edukativní program pro školy
Přednášky, workshopy v interaktivních expozicích a soutěž o velmi zajímavé ceny (doporučujeme rezervaci na: https://www.rezervacni-systemy.eu/itep/).
Dětská zóna
Workshopy, tvořivé dílny, netradiční i tradiční výtvarné techniky
Malování na obličej a dětské tetování
Kočovné divadlo s jedinečnou možností vyzkoušet si manipulaci s loutkami
Výroba papírových marionetů od výtvarníka Dalibora Nesnídala
Pro rodiče rodičovský koutek s kavárnou

Kompletní informace k veletrhu ITEP najdete na www.itep-plzen.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.09.2023 15:34



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka