V Křimické začne oprava vodovodu a kanalizace, omezí dopravu

Začíná desetiměsíční obnova vodovodního řadu a kanalizační sítě v Křimické ulici. Třicetimilionová akce si vyžádá dopravní omezení.

Cílená propagace v Plzni

VODÁRNA PLZEŇ a.s. začne zhruba v polovině září s obnovou stávající vodovodní a kanalizační sítě v Křimické ulici ve Skvrňanech, a to v úseku od křižovatky s ulicí J. Škardy až k objektu 550/111. Stavba bude probíhat za provozu vodohospodářských sítí a v určitých etapách práce tu bude omezena doprava. Konec rekonstrukce vodohospodářských sítí je naplánován na červen 2020.

Pro období září – prosinec 2019 nebude stopka automobilové dopravě nutná a auta budou moci Křimickou ulicí projíždět. Dojde ale k omezení podélných parkovacích stání v místech, kde se bude aktuálně pracovat. S částečnými uzavírkami silnice je třeba počítat jen kvůli stání stavební techniky nebo příčných překopech po polovinách komunikace, silnice ale bude průjezdná.

V zimních měsících na přelomu roků 2019/2020 se Křimická ulice dopravě uzavře, a to postupně po jednotlivých etapách. Každý ze zavřených úseků půjde však objet přes rovnoběžnou komunikaci Na Okraji.

Zhotovitelem rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě v Křimické ulici je společnost STAVMONTA s.r.o., náklady na akci jsou vyčísleny na cca 30,3 milionu korun (bez DPH). Obnoveno bude cca 570 metrů litinového vodovodního potrubí v profilech DN 100 – 150, včetně 240 metrů vodovodních přípojek. Dále dojde k rekonstrukci cca 560 metrů kanalizační kameninové stoky v profilech DN 300 a 500, včetně 640 metrů kanalizačních přípojek.


Po dokončení vodárenské akce tu opraví asfaltové povrchy Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, která plánuje celoplošnou opravu Křimické ulice.

ilustrační foto

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.09.2019 10:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka