Vodárna pokřtila novou knihu O vodě ze všech stran

Společnost VODÁRNA PLZEŇ a.s. nedávno představila novou knihu pojednávající o bohaté historii vodárenství v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společnost VODÁRNA PLZEŇ a.s. nedávno představila novou knihu pojednávající o bohaté historii vodárenství v Plzni. Tato kniha, nazvaná "PLZEŇSKÁ VODÁRNA" a podtitulem "O vodě ze všech stran", zaznamenává vývoj od prvních zařízení na Pražské ulici až po dnešní moderní technologie. Autorem je Ladislav Silovský, který se podělil o své rozsáhlé znalosti a zkušenosti z oblasti vodárenství a čištění odpadních vod. Silovský, který v oboru pracoval 46 let, napsal knihu na základě pečlivého bádání v archivech a vlastní praxe.

Kniha podává komplexní pohled na výzvy spojené se zásobováním města pitnou vodou a čištěním odpadních vod, včetně příběhů a fotografií, které dosud nebyly veřejně přístupné. Silovský vyjadřuje obdiv k lidem, kteří se na tomto důležitém poslání podíleli, a zdůrazňuje, jak kritické je pro město zajistit kvalitní pitnou vodu a efektivně čistit odpadní vody.

Generální ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s., Jiří Kozohorský, ocenil Silovského dlouholetou oddanost vodárenství a poukázal na význam knihy pro technické nadšence, obyvatele Plzně a zejména pro mladou generaci, kterým má přiblížit, co se odehrává "pod povrchem".

Kniha byla vydána ve spolupráci s plzeňským nakladatelstvím Starý most a je již dostupná v knihkupectvích. Obsahuje nejen technické detaily a statistiky, jako je roční produkce vody nebo délka kanalizační sítě, ale také osobní příběhy a anekdoty z minulosti, které přibližují život a práci lidí spojených s plzeňskou vodárnou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka