V Mirošově patří jaro kultuře. Startují i velikonoční trhy

Zimu v Mirošově u Rokycan tradičně uzavírá hasičský ples. Příchod jara pak oznamuje nejen tradičně brzký přílet místního čapího páru, ale též jarní trhy. Rozhodně však nejde o jedinou zajímavou akci v tomto podbrdském městě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Samotné jarní trhy jsou naplánovány jako obvykle na poslední neděli před Velikonocemi, tedy letos na 24. března. Stánky s řemeslnými výrobky, s jarním zbožím i s bohatým občerstvením budou nakupujícím k dispozici od 10 do 15 hodin. "Na úvod jarních trhů vystoupí dětský sbor Mirošovská notička a v 11 hodin malé i velké rozveselí klaunka Pepina," popisuje doprovodný program jarních trhů starosta Mirošova Vlastimil Sýkora a dodává, že od 13:30 dále vystoupí dívčí skupina Futro. "Kdo někdy jarní trhy v Mirošově navštívil, ví, že mají vysokou úroveň. To je zásluha členek a členů naší kulturní komise, kteří jim věnují spoustu času a energie," přidává poděkování starosta.

A po trzích nějaké to poučení. Dvěma díly totiž v Mirošově pokračuje také seriál přednášek a besed. Už 28. března se na radnici bude hovořit o právu a advokacii. Humornou formou je představí plzeňský advokát Mgr. Petr Žižka. A pak hurá do světa! 9. dubna se totiž do Mirošova vrací cestovatel Jiří Kalát, aby posluchačům představil další ze svých cest.

Třetí víkend po Velikonocích pak v Mirošově tradičně patří pouti. Ani letos tomu nebude jinak. Autodrom, houpačky, řetízák a další tradiční pouťové atrakce nemohou chybět, stejně jako záplava cukrové vaty. "Všechny milovníky zvířat bych rád o pouti pozval i na faru, kde mirošovští chovatelé pořádají tradiční výstavu drobného zvířectva," doplňuje Vlastimil Sýkora.

Ani tím ale kulturní program v Mirošově nekončí. Přelom jara a léta patří tradičně dětem. Ty ani letos nepřijdou o pálení čarodějnic se stavěním májky, ani o dětský den. A k tomu všemu vrcholí přípravy druhého obnoveného ročníku Prokopských slavností. "Letos nás čeká výročí 125 let od těch posledních původních hornických a program bude znovu nabitý. Vloni jsme na náměstí přivítali Arakain, letos můžu slíbit kapely, jako je Mňága a Žďorp nebo Lucie revival," dává Vlastimil Sýkora nahlédnout pod pokličku největší akce, která se v Mirošově i v tomto roce koná 5. července.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka