Každoroční událostí je v Plzeňském Prazdroji vysmolování dřevěných sudů. Parta deset bednářů vedená Ladislavem Bešťákem začala včera smolit poslední stovku čtyřicetihektarových sudů. Ty se v pivovaru používají už jen jako atrakce pro turisty. Bednáři nejprve připraví smolu. Vaří ji šest hodin. Její složení je výrobním tajemstvím. Ale výchozí surovinou je čínská a americká pryskyřice. Do každého sudu se potom nalije padesát litrů této smoly o teplotě 200 až 220 stupňů Celsia a neprodyšně se uzavře špuntem. Sud se potom válí deset až patnáct minut, aby se smola rozlila rovnoměrně po vnitřních stěšnách. Poté se špunt vyrazí a ze sudu vyletí se syčením oblaka smolné páry. Zbylá smola se vylije. Vysmolení jednoho sudu trvá 20 až 25 minut. Už za týden se mohou plnit pivem.