V Plzni předvedou umění nejlepší baletky a tanečníci zájmových baletních škol

15. ročník mezinárodní přehlídky Balet Gala letos představí na 80 mladých tanečníků. Nejlepší žáci patnácti baletních a tanečních zájmových škol z Česka a Německa předvedou 28. října od 18 hodin své umění na jevišti Velkého divadla DJKT v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Přehlídka je nesoutěžní a probíhá v přátelské atmosféře bez zbytečného napětí. Diváci se mohou těšit na nejzajímavější taneční čísla, která se během roku urodila v baletních studiích, uvidí vystupovat laureáty a vítěze českých i zahraničních soutěží a také hvězdné hosty. Galavečer takového formátu je jedinečný nejen v České republice, ale i v celé Evropě.

„Slavnostní večer Balet Gala přináší jedinečnou příležitost pro baletky a tanečníky, aby bez soutěžního stresu předvedli své umění před zaplněným hledištěm, v krásné historické budově Velkého divadla DJKT v Plzni. A také, aby se navzájem poznali a inspirovali. Vystoupení je zároveň poděkováním a odměnou pro jejich pedagogy i rodiče,“ uvedla hlavní organizátorka Šárka Ženíšková, předsedkyně pořadatelského spolku Balet, z. s., který sdružuje bývalé a aktivní tanečníky.

Ani letos nebudou chybět vystoupení profesionálních hostů. Účast přislíbili první sólistka Národního divadla Praha a mj. držitelka dvou Cen Thálie Nikola Márová a talentovaný Ondřej Králíček z Taneční konzervatoře Brno a tanečník z Moravského divadla Olomouc. Galavečer bude tradičně věnován osobnosti baletu nedílně spjaté s domácím Divadlem J. K. Tyla, letos Zdeňku Sudkovi, který přislíbil osobní účast v hledišti. Večerem bude provázet herečka Jihočeského divadla v Českých Budějovicích Taťána Kupcová. V rámci galavečera vystoupí také laureáti a vítězové Mezinárodní soutěže zájmových baletních škol Plzeňský střevíček, která se uskutečnila 13. 5. 2023 v KD Šeříková.

„A protože se Balet Gala letos koná ve sváteční den 28. října a chceme ukázat, že tančit lze v každém věku, připravili jsme si jedno překvapení, a to v podobě vystoupení Česká beseda, které zatančí dámy z Kounovských Hašlerek,“ připomíná Bohunka Mejcharová, tanečnice, učitelka a zakladatelka spolku a celého projektu.

Vstupenky na Balet Gala v ceně 200 – 250 Kč jsou k zakoupení online přes Plzeňskou vstupenku, www.djkt.eu a v pokladně předprodeje Divadla J. K. Tyla.
https://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/205148585-balet-gala-2023

Od roku 2013 jsou ke každému ročníku organizovány taneční workshopy, letos zaměřené na klasický balet, kterých se mohou účastnit i zájemci z dalších tanečních škol. V tomto roce je již kapacita naplněna. Proběhnou v neděli 29. října ve studiu FitDanceArt a povede je první sólistka Národního divadla Praha Nikola Márová.

Akce se koná za podpory města Plzně – odboru kultury formou 4 letého grantu, plzeňských městských obvodů 2 a 3, Plzeňského kraje, Nadace 700 let města Plzně a dalších partnerů, děkujeme.
Více informací na www.baletgala.eu a na facebooku - spolek Balet, z.s.

XV. ročník Mezinárodní BALET GALA 2023
Mezinárodní exhibiční vystoupení žáků zájmových baletních škol
sobota 28 10. 2023 Velké divadlo DJKT v Plzni, začátek představení v 18:00

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.10.2023 17:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka