V pondělí zahraje v Plzni Buddy Rich Big Band, v úterý přijede Noid Bárta

První hvězdou podzimní části JAZZU BEZ HRANIC bude legendární Buddy Rich Big Band. Během září už největší jazzový festival na západě Čech nabídl několik drobnějších akcí a první říjnové pondělí přichází se skutečnými swingovými hody.

Cílená propagace v Plzni

Hvězdy věhlasného orchestru doplní jazzová sekce Českého národního symfonického orchestru, aby společně zahráli originální program orchestru z roku 1966 a složili tak hold fenomenálnímu bubeníkovi Buddymu Richovi.

Slavný big band vede legendární trumpetista Bobby Shew. Dále se představí další hvězdy: Chuck Findley, Andy Fusco, Pat LaBarbera a Charles Owens. Bývalého kapelníka nahradí neméně slavný Steve Smith, který je považován za nejlepšího současného swingového bubeníka na světě.

Koncert se koná 3. října od 19 hodin v Měšťanské besedě v Plzni. 

O den později nabídne JAZZ BEZ HRANIC další mimořádný zážitek: večer plný world music. Od 19 hodin zazní v Domě hudby Paměti Vrby a po nich Flamenco Experience Quartet. Paměti Vrby jsou kolekcí baladických písní, které vznikly v autorské dílně skladatele Dalibora Bárty a textaře Václava Bárty. Pro jejich provedení vznikl orchestr z předních plzeňských muzikantů nebo hráčů, kteří jsou s Plzní umělecky propojeni. Jako sólisté se představí Věra Křížková a Václav „Noid“ Bárta. Paměti vrby ctí lidovou poetiku, ale svým zpracováním přesahují hranice žánrů a projekt se dá zařadit do škatulky world music. Flamenco Experience Quartet, jemuž bude patřit druhá část úterního večera, představuje jedny z nejlepších flamenkových umělců působících v Čechách.  Španělská tanečnice Virginia Delgado, slovenský kytarista Morenito de Triana a plzenští hudebníci, cajonista Michael Cába a klavírista Václav Greif přivezou do Domu hudby kombinaci strhující energie, virtuozních instrumentálních výkonů a krásy tanců Andalusie.

 Večer 4. října pak uzavře pravidelná jam session v Anděl Music Baru. Od 21 hodin tu vystoupí Alice Springs Blues Band.

Vstupenky v předprodeji na Plzeňské vstupence a v obvyklých předprodejích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka