V soutěži Památka Plzeňského kraje může hlasovat veřejnost

Druhý ročník soutěže „Památka Plzeňského kraje“ o nejlepší realizaci obnovy nemovité kulturní památky vyhlásil pro letošní rok Plzeňský kraj.

Cílená propagace v Plzni

Do hlasování se může zapojit také veřejnost. Hlasování končí 26. listopadu. Soutěžit bude celkem 19 památek, slavnostní vyhlášení pak proběhne 4. prosince.

Do soutěže Památka Plzeňského kraje nominovaly obce a Národní památkový ústav ve dvou kategoriích celkem 19 nemovitých kulturních památek, jejichž obnova byla dokončena v letošním roce.

Hlasovat lze na webových stránkách Plzeňského kraje. Hlasování probíhá v rámci ceny veřejnosti do 26. listopadu 2018 ve dvou kategoriích, a to sochy a drobná architektura a druhou kategorií jsou stavby. V každé kategorii bude oceněna památka s nejvyšším počtem hlasů, která obdrží cenu „Památka Plzeňského kraje – cena veřejnosti“. Hlavní ceny budou uděleny na základě výběru odborné komise sestavené krajským úřadem, ceny veřejnosti vzejdou z výsledků internetové ankety. Tři vylosovaní účastníci internetového hlasování z řad veřejnosti obdrží věcné ceny.

Cílem soutěže je ocenění úsilí vlastníků památek, snaha o jejich podporu a také určitá motivace dalších vlastníků k obnově kulturních památek a k příkladné péči o ně. Dalším záměrem je rozšíření povědomí o kulturním dědictví Plzeňského kraje mezi širokou veřejnost a prezentace pozitivních výsledků péče o památky. Cílem této soutěže je rovněž impuls ke zkvalitnění péče o nemovité kulturní památky, důraz na kvalitu prováděných oprav a rozvoj spolupráce mezi jednotlivými subjekty působícími v oblasti památkové péče.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka