Ve Visio Art Gallery vystavuje Sylvie Choisnel

Sylvie Choisnel, narozená v oblasti Champagne ve městě Remeš, vystudovala sochařství na pařížské Académie des beaux arts (Akademii krásných umění).

Jarní servisní akce AUTO CB

Po sametové revoluci odešla se svým českým partnerem do Prahy, kde žije dodnes. Učila sochařství na umělecko-průmyslové akademii ve Světlé nad Sázavou a věnuje se také práci pro film. Ve své tvorbě se Sylvie vyjadřuje širokou paletou výtvarných, tradičních i experimentálních prostředků, její téma ale zůstává pozoruhodně konzistentní. Hlavní postavou její osobní mytologie je žena - často metamorfující do zvířecích či rostlinných podob. Vedle kresby, olejomalby a různých grafických technik je autorce vlastní především práce s včelím voskem, která se pro ni stala charakteristickou. 

Vosk obohacuje plastiku o haptickou kvalitu – vybízí k dotyku. Může zůstat matný, ale lze jej i vyleštit. Může být průsvitný, ale když do něj přidáte pigment, jeho hmota změní barvu. Když Sylvie mne v prstech tenké probarvené plátky vosku a nanáší je na korpus sošky, propojuje tak sochařské umění s malířským. „Vosk je živý materiál zrozený z tajemství včelího úlu, je proměnlivý, reaguje na dotyk, je poddajný, za tepla měkký, v chladu ale křehne. Vosk je zranitelný a pomíjivý materiál – stejně jako svět zvířat, stejně jako příroda, stejně jako my sami…“  dodává Sylvie Choisnel. 

Vernisáž se koná 9. listopadu v 17 hodin, výstava bude otevřena do konce roku.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka