Ve Vlkošově vzplál dům, majitel se nadýchal, pět dětí skončilo u příbuzných

V pátek 20. listopadu 2015 dvě minuty po půlnoci vyhlásilo operační středisko v Plzeňském kraji poplach jednotkám HZS Košutka, SDH Bezvěrov a SDH Manětín a vyslalo je do Vlkošova k požáru rodinného domu.


Současně jako posila vyjely z Karlovarského kraje jednotky HZS Toužim a SDH Žlutice.

 Celá rodina stihla ještě před příjezdem jednotek budovu opustit. Majitel se nadýchal zplodin hoření, ostatní vyvázli bez zranění. Majiteli domu hasiči poskytli předlékařskou pomoc a nechali ho inhalovat kyslík. ZZS ho následně transportovala do nemocnice. Jeho paní a pět dětí hasiči převezli autobusem k příbuzným. Na základě informací, že se uvnitř nacházejí domácí zvířata, hasiči prohledávali budovu. Vynesli psa a kočku, bohužel je již nedokázali zachránit.

  Požár vznikl 1. nadzemním podlaží od sušičky v koupelně a rychle se rozšířil po schodišti do horních místností v podkroví a na střechu. První jednotky, které se dostavily na místo, zahájili dvěma proudy C hasební útok - jeden z vnějšku oknem a druhý proud natáhli hasiči vnitřkem budovy. Další jednotky postupně přidaly útočné vedení na ochlazování střechy a jako ochranu před rozšířením na stodolu.

  Vstup do budovy hasičům stěžovalo intenzivní plamenné hoření. Další komplikaci při zásahu představovalo vedení vysokého napětí ve štítu střechy. Technici ČEZ odpojili od dodávky proudu celou vesnici. Dodávka el. energie byla obnovena až krátce před pátou hodinou ráno.

  Z budovy hasiči evakuovali hasiči cenné předměty a předali je PČR.

  Předběžně požár napáchal škody za jeden milion korun a ve stejné výši se odhadují uchráněné hodnoty.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.11.2015 16:23



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka