Zlato, stříbro a tři bronzy přivezli mladí lukostřelci Plzeňského kraje z Humpolce

Halovou sezónu uzavřeli lukostřelci o víkendu (19. – 20. 3. 2016) 24. mistrovstvím republiky žactva a navrch rekordní účastí. 147 mladých lukostřelců z 11 klubů usilovalo v Humpolci o letošní tituly a medaile.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňský kraj reprezentovali závodníci z pěti klubů: LK Tachov, Lukostřelci Českého lesa Dlouhý Újezd, LO TJ Spartak Chrást, 1. LK Plzeň 1935 a LK ARCUS Plzeň. Všichni zúčastnění si užívali bohatou a bouřlivou diváckou podporu rodičů.

Mistrovský titul mezi mladšími žáky v divizi holý luk si vystřílel Lukáš Obeda Lukostřelec Českého lesa Dlouhý Újezd, který ve finálovém souboji porazil vítěze kvalifikace Jakuba Tutsche LK Tachov poměrem 7:3. Proto Jakub z Humpolce odvezl stříbrnou medaili. Lukostřelcům Českého lesa udělala radost ještě Karolína Strapková, která sice neobhájila druhou pozici z kvalifikace, v semifinále prohrála 6:4 s Nelou Mazuchovou z SK RAPID Praha, ale vybojovala bronzovou medaili v souboji se Sárou Malinskou z SK Start Praha poměrem 6:0.

Další dvě bronzové medaile vystřílely starší žákyně z LK ARCUS Plzeň v divizi reflexní luk. Radka Štádlerová, která byla v kvalifikaci osmá, předvedla ve čtvrtfinále ohromný kousek, kdy v napínavém souboji porazila favoritku šampionátu a vítězku kvalifikace Anetu Venhudovou z Ostravy. Po jedné výhře, jedné remíze a jedné prohře, kdy bylo skóre nerozhodně 3:3, dokázala dvakrát vyhrát a tím stav utkání zakončit ve svůj prospěch 7:3. V semifinále pak Radka prohrála v obráceném poměru s pozdější stříbrnou medailistkou Eliškou Novotnou z Prostějova. Ve finálovém souboji však Radka již nenechala nic náhodě a vyhrála hladce 6:0.

Štádlerová spolu se sestrami Bednářovými Petrou a Markétou závodila ještě v soutěži družstev. V kvalifikaci dívky z ARCUSu obsadily páté místo a ve čtvrtfinále potřebovaly porazit čtvrtou Bystřici. To se díky dvěma vítězstvím a jedné remíze povedlo. Souboj o postup do finálové čtyřky skončil 5:3. V semifinále tým ARCUSu prohrál s výborným družstvem Ostravy 6:2. Ve finále se pak Plzeňanky dokázaly dobře koncentrovat a dívkám z Prostějova nedaly šanci. Tento bronzový souboj skončil již po třetím setu hladce 6:0. 


VÝSLEDKY

JEDNOTLIVCI REFLEXNÍ LUK:

STARŠÍ ŽÁCI:

1. Orel Dominik Petr TJ Mar. Hory Ostrava

2. Roba Michael Lukostřelba Prostějov

3. Halamásek Matyáš TJ Sokol Praha Vršovice

dělené 9. místo:  Rous Václav  TJ Spartak Chrást

  Slovák Jaroslav 1. LK Plzeň 1935

  Vodrážka Jaroslav 1. LK Plzeň 1935


dělené 16. místo: Švinger Samuel LK ARCUS Plzeň

  Heřman Tomáš TJ Spartak Chrást



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.03.2016 03:11



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka