Zvířata u řeky v Plzni někdo krmil kýblem uzenin. Vrchol hlouposti, zlobí se ochranáři

Vrcholným extrémem lidské hlouposti byla pro šéfa plzeňské záchranné stanice živočichů Karla Makoně středa 14. 2., kdy k řece pod Lochotínskou lávku přes Mži přinesl někdo minimálně jeden kýbl uzenin.

Jarní servisní akce AUTO CB

Špekáčky výběrové, klobásy, půlka salámu, a to minimálně v počtu 30 – poházených jak na trávníku, tak ve vodě!  Na závoz uzenin zvířecí záchranáře upozornil a fotografie jim  poslal náhodný kolemjdoucí, který také nepochopil, kdo a proč tyhle "dobroty" zvířatům k řece donesl?!

"Takže, přátelé! Nejenom, že sobecky a v rámci svého falešného pocitu šlechetnosti  zkracujete život těm, kterým krmení v dobré víře nosíte, ale zároveň i výrazně značně znečišťujete veřejné prostranství a podporujete nepůvodní druhy zvířat, která se v důsledku své početnosti následně stanou přenašeči nebezpečných zoonóz a nákaz pro všechny kolem! Přesněji, to co děláte na řece Mži i Radbuze v Plzni, má fatální následky pro naše původní volně žijící zvířata, je ale zároveň i velice nebezpečné pro vás a další lidi, návštěvníky lokality," říká šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň. "Proto nekrmte nutrie a vodní ptáky vůbec," apeluje.





Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka