Medvíďata se zabydlují v jurtě

Lesní klub Medvíďata v Plzni na Doubravce má novou jurtu!

Cílená propagace v Plzni

Po březnové a dubnové pauze, způsobené uzavřením školek, se předškolní děti z lesního klubu Medvíďata v Plzni na Doubravce vrátily ke své nové jurtě.  Stavbu zateplené osmimetrové jurty podpořil nadační fond Zelený poklad. Jurta slouží jako zázemí lesního klubu v případě špatného počasí, k ohřátí a uložení náhradních věcí.

Jarní nucenou pauzu využili průvodci k vybudování pískoviště a také záhonků s keři s jedlými plody a okrasnými rostlinami. Zasadili jsme také tři stromy. Postupně pokračujeme v budování pergoly a chystáme se na další drobné zahradní prvky – blátivou kuchyni, lavičky k ohništi a venkovní dílničku... Do budování plánujeme zapojit i rodiče dětí z lesního klubu a samotné děti. „Nejvíc se těším na ponk s nářadím.“ říká pětiletý Vojta a hlavní pedagog klubu Petra Tlustá to komentuje: „Na práci s opravdovým nářadím se těší nejen kluci.“ Zázemí lesního klubu slouží dětem i o letních prázdninách, kdy se v něm konají příměstské tábory pro předškolní děti.

Lesní klub slouží jako alternativa pro předškolní vzdělávání pro děti ve věku 3 – 7 let, pro děti ho organizuje skautské středisko Stopa.

Fotogalerie
Autor: Lenka Chvalová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.05.2021 20:09




1 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka