Nazrál čas na domácí aktivity

Loni v březnu jsme všichni jásali, když nám vláda udělala nečekané „prázdniny“, tenkrát to byly opravdu prázdniny, strachu a hrozby covidu bylo v Čechách v jednotkách procent. Nyní je situace vážná a my jsme zase doma. Nejde tolik o dospělé, ti mají sami co dělat, aby na homeoffice zvládli svou práci, ale jde o děti… Jak je smysluplně zabavit? Jak docílit toho, aby nezlenivěli, nebyli znudění a apatičtí?

Cílená propagace v Plzni

V době, kdy je nařízen zákaz setkávání se, jsou děti těmi, kdo trpí nejvíce. Proto když nechcete, aby dítě trávilo celý den čas u počítače (a asi víte, že by to zvládlo levou zadní…), byste měli zkusit všechno. Zkuste dětem vyčlenit pro tuto digitální rádoby aktivitu pevný čas. Když je vašemu dítku méně než deset a chodí už do školy, je čas vyzkoušet, zda by ho nezajímalo a nebavilo lepení plastikových modelů. 

Tento článek je určen spíše rodičům chlapců, díkybohu pro holčičky existuje spousta činností, které mohou doma dělat jako je třeba navlékání korálků, tvoření šperků, šití, slepování pokojíčků pro panenky a tak dále. Přece jen dívky mají k ručním pracím blíže než kluci… Modely autíček je ale něco, co je chytí u srdce…

Kromě toho možná ani netušíte, co vše lze z plastikových modelů vyrobit! Jestlilže má váš synek alespoň trochu zálibu ve všem, co jezdí po čtyřech kolech, máte vyhráno. Pokud ho baví historie válek nebo třeba letadla a lodě či miluje Star Wars, opatřete mu plastikové modely ke skládání. Nejenže se zabaví, ale skvěle procvičí i zručnost a logiku. Většina nabízených modelů je označena stupněm obtížnosti stavby, od stavebnic Easykit pro nejmenší až po stavebnice stupně 5 pro zkušené modeláře. Pro ty více zkušené existují i barvy a štětce nebo stříkací pistole pro absolutní přesnost vytvářeného modelu.

Pro ilustraci uvádíme možnost sestavovat auta nejznámějších značek jako je VW, Škoda, Ford, Ferrari, Lamborghini nebo Mercedes. Pro děti okolo pěti let jsou dostupné modely aut ve formě stavebnice. Může si tak složit popelářské auto nebo auto policie či záchranné služby. Chlapci okolo deseti let zvládnou složit plastikový model traktoru Porsche anebo třeba historicky známý autobus VW Camper Van.

Dětem a hlavně mužské dospělé části rodiny udělá radost společné skládání jeepu Wrangler Rubicon, Shelby Series či Corvette ´58. Skládání modelů může být zábavou i pro ty, kteří se zajímají o dějiny… Sestavit si americké a německé tanky z druhé světové války a pořídit si i detailně provedené figurky pěchoty, posádek tanků nebo generálů se může stát koníčkem vašeho syna nejen po období lockdownu, ale na celý život!

komerční sdělení

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka