Neslyšící na návštěvě u policie

Přednáška a prohlídka nového vozového parku na Dopravním inspektorátu policie v Plzni na Borech.

Cílená propagace v Plzni

V úterý 15. 3. 2016 jsme se probudili do zasněženého dne s obavou, jak dopadne odpolední exkurze u policie. Spolek neslyšících po dohodě s městským ředitelstvím policie Plzeň, odboru dopravního inspektorátu uspořádal přednášku, která se týkala novely zákona o provozu na pozemních komunikacích, která vstoupila v platnost v únoru tohoto roku.

Během přednášky jsme byli seznámeni s úpravou v zákoně a sami neslyšící kladli přednášejícím zajímavé dotazy. Bylo zajímavé dozvědět se, jak se mají cyklisté a chodci chovat na komunikaci. Největší pozornost si získala informace, že v případě pohybu mezi vesnicemi, kde je špatné nebo žádné osvětlení, musíme nosit reflexní pásky, abychom byli dobře vidět na větší vzdálenost, než je obvyklé. Na závěr přednášky každý obdržel jako dárek reflexní pásek a reflexní nákupní tašku.

A pak přišlo ze strany policie překvapení. Všichni účastníci přednášky se mohli podívat na nové typy aut, kterými disponuje dopravní inspektorát na Plzni městě. Jednalo se o auta, která měřila rychlost auta a zajišťovala i řešení dopravních nehod. Auto Škoda, zhotovení pro policii, jako jediné v celé Evropě nemusí používat majáček, protože má instalované blikání po celém obvodě auta.

Překvapení bylo i vybavení auta pro řešení dopravních nehod, které v sobě skrývalo i batoh s obsahem první pomoci a také defibrilátor na záchranu lidského života. Všem účastníkům, kterých bylo 40, se akce velmi líbila a nejvíce je zaujala prohlídka policejních aut.

Fotogalerie
Autor: Kristýna Voříšková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 16.03.2016 22:35




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka