Zatočte s nudou a inspirujte se tipy na výlety po Plzeňském kraji

Pandemická situace sice nenahrává volnému cestování po světě, na které jsme byli doposud zvyklí, ale krásná místa se dají objevovat i v tuzemsku. Naplánujte si vlastní cestu po Plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

Ať už se vaše srdce touží toulat v přírodě, nebo tíhne spíš k historickým památkám, vezměte si k ruce pomocníky, kteří vás zavedou na zajímavá místa. Prozkoumat zákoutí jihozápadu Čech zkuste například s tipy na výlety z Tripadvisoru nebo portálu Kudy z nudy. Na těchto webových stránkách naleznete informace o tom, co nejlepšího vás ve vámi vybraném městě čeká.

První místo patří pivovaru

Na stránkách můžete vyhledávat tipy sami nebo se orientovat podle vybraných nejlepších aktivit a památek. Inspirujte se také seznamem nejoblíbenějších atrakcí v Plzni. První místo patří prohlídce místního vyhlášeného pivovaru, kde vaří Pilsner Urquell. Její součástí je rovněž ochutnávka surovin, ze kterých se světoznámý ležák vyrábí, na konci prohlídky vás pak čeká osvěžení samotným zlatavým mokem. Výhodou tohoto turistického cíle je, že pivovar lze navštívit za jakéhokoliv počasí. Při výletování nezapomeňte také na finance. Výhodný bankovní účet je ten bez zbytečných poplatků. Navíc s ním můžete vybírat z bankomatů po celém světě, a to zcela zdarma.

Co vás v pivovaru čeká?

  • Prohlídka celého pivovaru za 250 Kč (80 minut).

  • Prohlídka pivovarského muzea za 100 Kč (60 minut).

  • Prohlídka plzeňského historického podzemí za 150 Kč (60 minut).

  • Příběh plzeňského piva za 390 Kč (180 minut).


Zoo láká největším počtem druhů živočichů

Láká vás více příroda a především zvířata? Plzeňská zoo patří k jedněm z nejkrásnějších v Česku. Jedná se o druhou nejstarší zoo v tuzemsku. Zároveň také chová nejvíce druhů živočichů. Mezi ty nejvyhledávanější patří šimpanzi, lvi berberští či tygři ussurijští, ale také lemuři. Těšit se nově můžete na nový pavilon plovoucích ryb. Poprvé budou k vidění unikátní ještěři zvaní krokodýlovci čínští. Během výletu nezapomeňte na botanickou zahradu či dinopark. Cena vstupenky se odvíjí podle toho, zda je zrovna sezona. Během ní (od dubna do října) je v ceně i vstup do dinoparku.

Kolik stojí lístek do plzeňské zoo a botanické zahrady?

  • Dospělí zaplatí 170 Kč, v sezoně 280 Kč.

  • Děti, senioři a studenti 120 Kč, v sezoně 190 Kč.

  • V rámci zvýhodněného vstupného pro rodiny zaplatí dva dospělí a dvě děti 550 Kč, v sezoně pak 890 Kč.


Znovuotevření katedrály

Z památek vítězí na Tripadvisoru i portálu Kudy z nudy katedrála sv. Bartoloměje stojící na náměstí Republiky v Plzni. Na začátku června se po delší revitalizaci znovu otevře všem návštěvníkům i věřícím. Lákat bude také na novou expozici týkající se historie katedrály i jejích zvonů. Tím však zážitky na poli architektury nekončí. Město Plzeň se rozhodlo uskutečnit několik výstav ve spolupráci se studenty Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity. Jejich cílem bude ukázat mimo jiné životní osudy jednoho z nejvýznamnějších středoevropských architektů Adolfa Loose. Výstavy na jaře letošního roku zaplní Loosovy interiéry. Vzhledem k pandemické situaci se může otevírací doba jednotlivých turistických cílů lišit. Proto si předem ověřte, zda jsou pro návštěvníky otevřené.

Autor: Region24 Redaktor Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 14.07.2021 20:51




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka