Nemocnice Plzeňského kraje ruší odkladnou péči a zavádí další opatření

Vzhledem k epidemiologické situaci omezují Nemocnice Plzeňského kraje s okamžitou platností odkladnou péči.

Cílená propagace v Plzni

Jedná se zejména o kontroly chronických pacientů, konzultace v odborných poradnách a plánovanou operativu. Zároveň byly u nemocnic zřízeny kontrolní body, kudy budou procházet všichni příchozí do nemocnic.

„Dochází ke zrušení kontrol, neakutních plánovaných vyšetření a plánovaných operačních výkonů, jejichž termín byl stanoven po dobu trvání nouzového stavu, tedy prozatím do 11. dubna. Zároveň jsme pozastavili objednávání nových pacientů k těmto výkonům," uvedl předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos a upřesnil, že se jedná pouze o výkony, u kterých lékař určí, že je to medicínsky bezpečné dle zdravotního stavu pacienta. Akutních onemocnění nebo úrazů, jejichž odklad by mohl vést k poškození zdraví pacientů, se opatření netýkají. 

Pacienty, kterým byla plánovaná opearace zrušena, budou oddělení informovat. Náhradní termín jim navrhnou po obnovení standardního provozu.

Dále nemocnice akutní péče (Domažlice, Klatovy, Rokycany, Stod) vytvořily před hlavními vstupy tzv. kontrolní body. Zde monitorují všechny příchozí pacienty. Nemocnice následné péče jsou uzamčené a vstup cizím osobám je umožněn jen po kontrole a v závažných případech. V Nemocnici Horažďovice se musí ambulantní pacienti ohlásit již u vstupu do areálu. Až po domluvě s personálem ambulance budou vpuštěni dovnitř. 

Nadále platí zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Omezen je i vstup otců k porodu.

Pacientům, kteří to budou vyžadovat budeme zasílat e-recepty, aby si mohli bezproblémově vyzvedávat svoje léky v lékárně. Formu e-receptů přímo doporučujeme. V lékárnách pak vyžadujeme bezkontaktní předávání. Podrobná doporučení k návštěvě lékáren zde.

„Nesnažíme se o nic víc a o nic míň, než chránit pacienty, zdravotnický personál a obecně veřejné zdraví. Děkujeme lidem, že s ohledem na sebe, své blízké a veřejný zájem naše zpřísněná opatření chápou a respektují," doplnil Marek Kýhos.

Nemocnice akutní péče zároveň připravují v okolí svých budov odběrná místa pro náběr vzorků k vyšetření koronaviru. Informace budeme upřesňovat. Dosud se krajské nemocnice podílí alespoň personálně na provozu sanitek, které nabírají vzorky k vyšetření v domácím prostředí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka