Plzeň si v září provede průzkum tranzitní dopravy, ukáže počty vozů i jejich směr

Město Plzeň v září zopakuje velký směrový průzkum tranzitní dopravy, který byl v západočeské metropoli proveden naposled v roce 2007, v návaznosti na otevření dálnice D5 v celé délce obchvatu.

Cílená propagace v Plzni

Průzkum ukáže, kolik vozidel využívá pro průjezd Plzní konkrétní směry tranzitu, pro kolik z nich je Plzeň cílovým místem, a jaké je zastoupení vozů ve skupině nákladních vozů, autobusů a podobně. Výsledky mohou posloužit k vyhodnocení účinnosti navrhovaných dopravních opatření i k úpravě priorit města v majetkové a projektové přípravě a realizaci investic.

„S ohledem na vývoj ekonomiky za posledních deset let, a především s ohledem na rychlý vývoj v nárůstu motorizace a změny ve struktuře osídlení v plzeňské aglomeraci, považuje Správa veřejného statku města Plzně za účelné průzkum tranzitní dopravy zopakovat. Výsledky mohou být využity například i v procesu přípravy strategického plánu města Plzně v návaznosti na nový územní plán,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.
Průzkum by měl být zpracován ve velmi podobném rozsahu jako v roce 2007, tedy dodavatelsky neboli takzvaně na klíč. Na území města vznikne na vnějším kordonu zhruba 20 stanovišť, vnitroměstských stanovišť bude deset. Kordonový průzkum potrvá pět hodin, profilový 16 a 24 hodin (cca 5 stanovišť). Sběr dat bude pomocí ručních zápisů i automatických sčítačů. Náklady jsou odhadnuty na 300 tisíc korun.
Průzkum tranzitní dopravy v roce 2007 v Plzni ukázal, že do západočeské metropole vjíždělo v té době denně 78 tisíc vozidel, z toho nákladních vozidel bylo 9 tisíc. V tranzitní celkové dopravě byly dominantní dva směry, a to Rokycanská – Domažlická a Rokycanská – Studentská. Ve městě Plzni tehdy končily trasy zhruba dvě třetiny vjíždějících kamionů, přičemž jejich nejvýznamnějším cílem byly oblasti Borská pole a Škodovka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka